Skönhetstips hit och dit :D

Överallt kan man läsa om skönhetstips... jag tar det lite med ro faktiskt... jag tror att det mesta är helt överdrivet och jag bryr mig inte så mycket... det beror på vad det är.


Sånt jag faktiskt bryr mig mer om är sånt som till exempel att man inte ska bränna sig i solen och att man inte ska sola för mycket. Jag har verkligen ingen lust att få malignt melanom eller nåt annat heller för den delen.

Jag skiter fullständigt i att man inte ska borsta håret när det är blött. Jag borstar alltid håret direkt när jag torkat håret med handduk, och mitt hår blir inte skadat för det.

Sen använder jag inte heller hårvårdsprodukter som ska skydda mot värmeslitage, trots att jag fönar håret varje dag. Orkar inte hålla på med sånt tjaffs.

Mitt hår har bra kvalitet, och trots att jag sliter mitt hår blir det ändå inte skadat och slitet :D Jag har haft tur som fått sånt hår :D

Smörja in sig med lotion och ansiktskräm är något jag tagit fasta på. Men bara på morgonen, på natten får min hud vila från allt vad smink och krämer heter. Dessutom använder jag lotion och ansikstkräm direkt efter duschen så man fortfarande är lite varm och fuktig, för då går det in i huden bättre :D

Huruvida man ska använda inpackning varje dag eller bara en gång i veckan bryr jag mig inte heller om. Jag använder det så fort jag känner att det behövs. Ibland kan det bli en gång i veckan och ibland kan det bli flera dagar i rad. Man säger ju också att man egentligen inte ens ska tvätta håret varje dag, eftersom man kan torka ut hårbotten och eftersom håret åldras snabbare om man tvättar varje dag. Men det bryr jag mig inte heller om, för jag tror inte riktigt på att det är sant.

Angående fotvården... jag filar fötterna varje gång jag duschar... för att de förhårdnader som kommit under vintern ska försvinna. Sen smörjer jag in fötterna med en fet fotkräm eller vanlig Helosan, och sen sätter jag på mig strumporna, innan krämen torkat. Fötterna håller sig då varmare och krämen går in i huden bättre :D

Sen finns det så mycket mer man kan skriva om gällande skönhetsvård. men det tar jag inte här och nu :D


6 kommentarer publicerat i Mode/skönhet/hälsa
#1 - - Nora:

sv; hihi det heter Agnostiker;) Men ja precis! passar mig perfekt:) Puss!

#2 - - Mirjam:

Självklart ska man få unna sig, annars skulle det kännas riktigt surt.



Men som tidigare nämnts, har jag en gottefri månad. Så den där muffinsen och chipssmulorna va bara helt onödiga.



Men visst fan är det gott med godsaker ;)

#3 - - Mirjam:

Gällande ditt inlägg kan jag tala om att jag är precis likadan. Jag borstar håret när det är blött och hårinpackningar använder jag inte heller mer än när jag tycker det behövs. I övrigt tror jag det sliter mer på håret att dosera det med produkt efter produkt, i stället för att låta det få vara naturligt.



Vad jag däremot börjat ta mer hänsyn till är min hy. Jag har aldrig smörjt in ansiktet eller varit speciellt rädd om den, vilket förmodlingen inte är den bästa kuren med tanke på vilka sminkprodukter man smetar in sig med. Jag har dock blivit bättre och ska så småningom lägga ner manken att försöka hitta mej både en dag och nattkräm.

#4 - - Itha:

Sv: Haha, har velat ha piercing i naveln sen jag var liten och min storasyster piercade sej, haha ; )



Har fakitkst fått 2 små klumpar i örsnibbarna ; O När försvinner dom då?

#5 - - Anonym:

ja det måste du verkligen! Såg Elitloppet 2003 och det var en utav mina bästa upplevelser någonsin=)



Bolt, var super super!!

#6 - - lia:

Härligt att ha så bra hår ztt du vågar borsta d blött, mitt går av så fort ja rör d ! :O ;)