Dansbandskampen 2009

Förresten, är det nån mer än jag som tittar på DansbandskampenSVT1? Tittade förra året också, men då tittade jag inte från början. I år började det förra veckan, och jag har sett båda avsnitten och kommer titta på hela säsongen :)

Nu tänker ni kanske "Uh, vad är det där för tjej som gillar dansband?". Och ja, dansband är faktiskt inte så himla tokigt faktiskt. Om man lyssnar noga på både musiken och texterna så är det i de flesta fallen ganska bra :) 1000 gånger bättre än j*vla hippahoppa :P :D

Det har i år varit två band med som redan är kända och har gett ut flera skivor - Black Ingvars (som gör rock/hårdrockcovers av en mängd olika typer av låtar) och Date (som faktiskt kommer till min stad snart och spelar). Fattar inte vad Black Ingvars har där att göra, det är ju inte ens ett dansband. Men de åkte ju ut idag, så det var ju bra det (även om de faktiskt är bra). Date är helt okej, de är rätt bra de med. Men de är ju redan kända, så det är ju lite fel att de är med i tävlingen. Men hoppas ändå de är kvar till finalen.

Sen har vi okända band med också. Hoppas det går bra för dem, speciellt ett band som var med i dag och kom vidare till nästa vecka. Det är ett band med gymnasiekillar, och de kan dansband vill jag säga. Zekes heter dem och är otroligt duktiga. Till skillnad från ett annat band som var med idag, Per Gunnarz. Även de är gymnasiekillar (men ser snarare ut och låter som högstadiekillar...). De var ju ganska kassa, och som Peter Settman sa, de såg ut som sånt där Non Stop-godis, hua!


Tittar ni på Dansbandskampen, eller tycker ni att det är för pensionärer?Black Ingvars

Date

Zekes
Per Gunnarz