Dansbandskampen 2009

Förresten, är det nån mer än jag som tittar på DansbandskampenSVT1? Tittade förra året också, men då tittade jag inte från början. I år började det förra veckan, och jag har sett båda avsnitten och kommer titta på hela säsongen :)

Nu tänker ni kanske "Uh, vad är det där för tjej som gillar dansband?". Och ja, dansband är faktiskt inte så himla tokigt faktiskt. Om man lyssnar noga på både musiken och texterna så är det i de flesta fallen ganska bra :) 1000 gånger bättre än j*vla hippahoppa :P :D

Det har i år varit två band med som redan är kända och har gett ut flera skivor - Black Ingvars (som gör rock/hårdrockcovers av en mängd olika typer av låtar) och Date (som faktiskt kommer till min stad snart och spelar). Fattar inte vad Black Ingvars har där att göra, det är ju inte ens ett dansband. Men de åkte ju ut idag, så det var ju bra det (även om de faktiskt är bra). Date är helt okej, de är rätt bra de med. Men de är ju redan kända, så det är ju lite fel att de är med i tävlingen. Men hoppas ändå de är kvar till finalen.

Sen har vi okända band med också. Hoppas det går bra för dem, speciellt ett band som var med i dag och kom vidare till nästa vecka. Det är ett band med gymnasiekillar, och de kan dansband vill jag säga. Zekes heter dem och är otroligt duktiga. Till skillnad från ett annat band som var med idag, Per Gunnarz. Även de är gymnasiekillar (men ser snarare ut och låter som högstadiekillar...). De var ju ganska kassa, och som Peter Settman sa, de såg ut som sånt där Non Stop-godis, hua!


Tittar ni på Dansbandskampen, eller tycker ni att det är för pensionärer?Black Ingvars

Date

Zekes
Per Gunnarz


"Idol 2009" igår kväll

Det var ju förresten fredagsfinal i Idol 2009 igår kväll... Med Las Vegas-tema. Flera av dem skötte sig ganska bra faktiskt, men temat var ju inget vidare om jag ska vara ärlig. Det kändes lite trist. Men det var ändå intressant att se vad de skulle göra med sina låtar.


Tove: Hon gjorde faktiskt det här bättre än originalet, för originalet är ett riktigt sömnmedel. Hon hade mer power, bra röst och en fin utstrålning. +för hennes finfina klänning!

Calle: Suveränt gjort av Calle, ett av hans bättre framträdanden. Bra röst och bra och kontrollerade rörelser, men borde kanske ha kört på lite mer dans och rörelser.

Reza: Det här var medelmåttigt tyckte jag. Det berörde mig inte ett dugg. Gillade inte den hesa och skräniga rösten, men juryn och resten av folket gjorde visst det. Dock var framträdandet bra med mycket liv och rörelse. Kul att det är någon som inte bara står fast på samma plats.

Eddie: Under det första framträdandet hade han faktiskt en ganska dålig röst. Det lät inget vidare. Framträdandet var väl lite si så där, det kändes lite som att det inte passade med låten. -för hans outfit som gjorde att han mer såg ut som en pimp än en artist!

Erika: Ja vad ska man säga. Hon gör det igen, och det resulterade väl i att hon åkte ut också. Erika är både tråkig och präktig. Rösten har hon, men hon är som sagt ingen artist. Även i denna låt visste hon inte hur man gör som artist. Detta var också tråkigt av henne, som vanligt. Det var på sätt och vis helt rätt att hon fick åka. -för hennes klänning som kan få vem som helst att se ut som en uppklädd anka!

Erik: Erik är bra, men det här var verkligen inte hans bästa framträdande. Han var inte så bra som han brukar. Säkerligen inte hans typ av genre. Samtidigt kändes det som att han inte ansträngde sig så mycket för att få till det, men det behövde han inte heller. Han är fortfarande en av de bättre.

Mariette: Det här gjorde Mariette riktigt bra. Hennes röst var helt underbar till låten. Framträdandet såg jag inte, men det lät verkligen bra.

Rabih: Uj uj uj! Jag visste redan innan hur det skulle låta, men jag undrar om det ändå inte var värre än jag förväntat mig. Men konstigt att Rabih inte hängde löst tillsammans med Erika. Är väl alla småtjejer som vanligt som röstar på honom. Suck! En smurf har fortfarande inget i Idol att göra...


"Debatt" igår kväll

Igår kväll tittade jag på DebattSVT1. Tänkte att det kunde bli kul, eftersom Linda Rosing, Paow och Kissie skulle vara med i diskussionen om skönhetsoperationer.


Linda Rosing - Check!
Paow - Check!
Kissie - WTF! Hon var inte med, inte där. Läser på hennes blogg att hon tackat nej och vill inte sitta där med Linda Rosing och skämma ut sig. Jaha?


Diskussionen blev inte så rolig som man trodde. Varken Linda Rosing eller Paow fick säga så mycket. Istället var det en författare, Lulu Carter, en kirurg, en tant med burrigt hår och en kille som opererat hela fejan som stod för det mesta av diskussionen. Det var väl ungefär så det såg ut. Tyckte inte diskussionen kom nån vart heller...

Men jag reagerade på en linslus, en mediakåt tjej i programmet. Såg det direkt. Hon satt och bystade upp sig och räckte upp handen hela tiden och ville synas. Men hon fick aldrig ordet som tur var. Sedan var det eftersnack på SVT-Play. Nyfiken som jag var ville jag titta där också. Och vad fick jag syn på där? Även där var linslusen med och skulle vara med framför kameran! Hon stod liksom bara där och glodde!!!Tjejen i cirkeln = linslusen!