Ny frisyr igen :)

Hej alla glada (eller ja, ni andra också förstås :P :D ). Lördag är det igen. Fy tusan vad snabbt veckorna går. Har jobbat och stått i, och så även idag. Gick upp kl. 8.00 imorse så yes, jag är lite trött. Därefter har jag besökt mina föräldrar och vi har tittat på V75, som vi ju även spelat. Tyvärr ingen vinst. Men bättre lycka nästa gång :) Och nu sitter jag här hemma och tar det lite lugnt...

Äntligen har jag fått den förbannade utväxten blekt! Är supernöjd över resultatet! :) Dessutom har jag ny frisyr igen! Eller ja, det är samma klippning, har inte klippt mig igen, hihi. Nej, har bara håret på ett annat sätt, i en hellugg. Helnöjd är jag! :) Så här blir det framöver, stormtrivs i den här frisyren :)

Hatar ordet "hen"

Ja, jag kan ärligt säga att jag hatar det könsneutrala ordet "hen"! Vad i helvete är det för korkat ord och vem i helvete är så korkad att man ens "uppfinner" ordet? Man ÄR biologiskt och genetiskt född som flicka/kvinna eller pojke/man, man ÄR en hOn eller en hAn och inget däremellan! Ens kön är bestämt redan från befruktningen! Om det sedan visar sig vara så att människan ifråga inte vill vara det ena eller det andra är det väl upp till honom eller henne! Det är inget föräldrar eller samhälle ska lägga sig i genom att göra en människa könsneutral. Ett barn får väl också välja själv ändå om det ska leka med exempelvis dockor eller bilar och ett barn får väl välja själv vilka färger det tycker om och inte tycker om. Det är ett barns rättighet att självt få välja! Sen om man som förälder redan från början ger barnet blå eller rosa saker eller inte beroende på dess kön är väl upp till dem, varför ska andra lägga sig i det och hötta med fingret? Och vad räknas egentligen som könsneutralt ifråga om färger och leksaker? Ska barnet bara få vitt och brunt och gult och grönt, kanske rött? Och vem har bestämt att just dessa färger är könsneutrala? När jag var liten var i alla fall grönt och brunt pojkfärger och rött var en flickfärg och inte alls könsneutrala... Det ligger i betraktarens öga tycker jag och vad som är pojkaktigt och flickaktigt är något samhället och vi vuxna fått för oss och bestämt att "så här ska det vara" och "så här ska det inte vara". Visst ska man väl kanske inte stämpla och stöpa ett barn från början att bli si eller så, men det har fan i mig inte med könsneutralitet eller könsbestämning att göra, och har absolut ingenting med färger, leksaker och benämningar att göra, utan det ligger snarare i miljö och uppfostran! Vet hut!

PS. Om vi ändå ska vara "sådana" som pratar om att det på något sätt skulle vara bättre med könsneutralitet... Då ska det bli kul att se hur dessa barn kommer att bli när de växer upp och blir äldre och hur samhället då kommer att se ut... Jag tror att ni hen-förespråkare kommer att få er en knäpp på näsan! DS.

Nya frillan!

Jahaja, igår klippte jag mig då äntligen! :) Ni läsare hade röstat på nr 4, tackar och bockar, den är riktigt snygg. Men tyvärr hade jag inte alla bilder med mig, hade blivit någon miss där och nr 4 var en av dem jag inte hade. Men det blev jättebra ändå, jag är supernöjd! Det blev en snedlugg och rejält uppklippt, överhåret är nu mycket kortare än det andra. NU kan man säga att jag har form och struktur i håret, en riktig frisyr! :) Tyvärr tycker jag inte att bilderna gör verkligheten rättvisa, men det får duga ändå :) Nu återstår bara att bleka utväxten, får se om det blir av nu i veckan eller om vi väntar till nästa vecka, beror på vad som hinns och orkas med helt enkelt.