Mina tatueringar

Fick en fråga angående mina tatueringar, så här kommer dem :)
 
 
Min första tatuering är en tribal på höger överarm (och den sitter rakt, inte snett som på bilden). Den gjorde jag när jag var 18. Varför det blev en tribal? Ja, jag vet inte riktigt, haha. Jag visste inte riktigt vilket motiv jag ville ha, så jag bläddrade igenom tatueringsstudions alla pärmar med tatueringsmotiv och fastnade för den här. Tyckte det var en bra första tatuering, enkel, snygg, kvinnlig och utan betydelse (det är ju inget motiv, det är ju en vanlig tribal liksom). Tyvärr har jag sett att en tjej till i stan där jag bor har en exakt likadan, men på ryggen/skuldran/axeln. Är väl kanske lätt hänt när man väljer motiv ur studions pärmar, då får man nästan räkna med att fler har samma. Men kan tycka att det är lite trist att ha likadana tatueringar, samtidigt som jag tycker att min placering av tatueringen är snyggare, haha. Men jag är i alla fall väldigt nöjd med den.
 
 
 
 
Min andra tatuering är en något keltisk enhörning på vänster överarm. Den gjorde jag när jag var 20. Varför det blev en keltisk enhörning? Att jag skulle låta tatuera in en enhörning var ganska givet. Jag har alltid gillat övernaturliga och mytologiska väsen. Enhörningar trodde jag på när jag var väldigt liten, tror jag var ungefär 4 år. Enhörningar är ett rent och oskyldigt väsen som skyddar och helar och läker och som vem som helst inte får komma nära inpå, men jag ville inte ha den i en sagoliknande skepnad. Det fick liksom inte bli för gulligt, det skulle ändå vara rätt neutralt trots att det är ett motiv som vanligtvis framstår som ett gulligt sagoväsen. Därav valde jag att tatuera in den som en keltisk enhörning. Men den är samtidigt inte så pass keltisk att den innehåller keltiska mönster. Jag har inget intresse i övrigt av keltisk konst eller mytologi eller så (dock har jag sett på senare tid att det finns massvis med snygga motiv av keltiska enhörningar som är mer av det keltiska slaget, om någon är intresserad utav sådant). 
 
 
 
 
Min tredje, och sista, tatuering är en sol på höger axel/skuldra. Eller en mix av sol och tribal. Den gjorde jag när jag var 22. Varför det blev en sol/tribalsol? Helt enkelt för att jag sprang på den och tyckte att det var ett snyggt motiv. Finns ingen betydelse bakom valet. Men jag kontrollerade såklart att solen inte hade någon underlig betydelse, jag tycker sådant är rätt viktigt. Men det var inte helt 100 att jag skulle ha just denna tatuering. Från början var det meningen att jag skulle tatuera en kinesisk drake på höger vrist, men jag ändrade mig och lät tatuera in solen på höger axel/skuldra istället. Jag var osäker på drakmotivet och placeringen. Varför detta kan man ju kanske undra? Jag tänkte lite så där att jag gärna vill kunna gömma alla mina tatueringar, men samtidigt kunna ha shorts eller kjol och jag kände att jag inte ville tatuera en drake på axeln/skuldran. Då blev valet helt enkelt så att jag valde bort både vristen och drakmotivet samt att jag valde att tatuera in denna sol på axeln/skuldran,
 
 

Dagens look

Kör en dagens look, det var ett tag sedan nu, hehe.
 
Jeansen är på, det är jeansväder idag tycker jag. Ingen större värme och ingen sol. Hade visst regnat också. Men vill inte bli för varm så det fick bli en tunnare topp till, plus att kavajen åker på idag :) Nu går man ju nästan och väntar på att man ska kunna börja använda nya stövlarna också :) Dröjer nog inte länge...
 
Här ser ni ungefär hur håret blev också. Jag är så kass på att styla håret, men det får duga, hehe. Det blev rätt kort ändå, det känns i alla fall så. Det var nog 5 cm som rykte, det gör större skillnad än man tror. Men det var lika bra, för det var så slitet och tunt i topparna. På ett sätt vill jag verkligen ha långt hår. Men samtidigt känner jag att det är svårt att vårda det samt att det är mycket ivägen när man har barn och gör olika saker. Fattar inte hur det kunde vara så pass slitet när håret ändå vilat så pass mycket sedan jag tog bort det blonda. Verkar inte spela ett dugg roll vilken hårfärg man har, så nu skiter jag i det och blir blond igen genom slingmetoden. Men angående långt och slitet hår. Måste ju vara efter graviditeten, amningen och alla hormoner samt att Angela dragit en del i håret och att jag aldrig sätter upp håret när jag sover. Det nöts nog en del på grund av det. Håret blir rätt trassligt dagtid också med tanke på allt man pysslar med och det blir förresten rätt trassligt så fort man går ut, oavsett om det blåser eller om man svettas. Så jag funderar på att försöka hålla håret i den här längden som det är nu. Känns mycket finare och fräschare i den här längden faktiskt, även om jag egentligen vill ha rätt långt hår. Och så blir det blont sen som sagt. Det jag avskyr med rött eller mörkt hår, vet ni vad det är? Det krävs precis lika mycket underhåll som ett blont hår, alltså att man ska hålla på med inpackningar och grejer och att det blir utväxt. Är ju ingen skillnad på det sättet. Ända skillnaden är väl då att det sägs att slingor och blekning sliter mer på håret än vanliga färger, men nu var ju mitt hår slitet i vilket fall, trots att det vilat. Så ja, jag skiter i det här nu. Jag tycker dessutom att håret ser flottigare och smutsigare ut när man är röd- eller mörkhårig, det syns liksom på en gång, redan samma dag man tvättat håret. Som blond kan man gå 3-4 dagar utan att det ser ut så, det ser fortfarande rätt fräscht ut. Vet inte vad det beror på, men det är så, i alla fall på mig. Ytterligare en sak att poängtera är att jag kommit på att jag själv ser mycket piggare och fräschare ut i blont hår. I rött eller mörkt hår ser jag lite trött ut samt att den röda eller mörka färgen framhäver allt "skit" i ansiktet. Med allt "skit" menar jag mörka ringar och blemmor och sår efter finnar. Vissa brukar mena att röda och mörka färger framhäver ens drag, men då döljer jag dem hellre med att vara blond, får då syns inte allt "skit" lika tydligt i ansiktet och jag ser piggare ut. Så ja, det SKA bli blont. Vet att jag tjatar, men jag vill verkligen och det snart, haha. 
 
 
 

Lördag

Lördag idag. Var uppe rätt tidigt imorse och har tvättat golv och lite sådant där. Igår kväll städade jag spisen och betalade räkningar. Kul helgnöje, hehe. Men men, det är sådant som måste göras ibland.
 
Idag blir det att gå ut en sväng på stan för att spela lite och handla lite smått igen. Blöjor och tvättservetter och lite sådant börjar sina, så det är dags att köpa. Sedan ska vi hem till mamma och pappa, som vanligt på lördagar. Därefter går vi hem för att äta pizza och ha lite mysigt. Så ser vår lördag ut :)
 
 
 
 
(Bildkälla).