Nyårsmat och dessert

 
Sjömansbiff och hasselbackspotatis. Gott och lyckat. Skitsnack att det blir skosula av att steka detta kött i stekpanna! Som att steka lövbiff i mindre bitar...

 
Desserten blev honungsstekt banan i ugn, med mandel och bär. Hade faktiskt inte ätit stekt banan tidigare. Var kanske ingen höjdare, hade varit bättre med grädde till. Men är troligtvis ingenting vi gör igen.

Gott nytt år!

Passar på att hoppa in på bloggen för att önska Er alla ett GOTT NYTT ÅR! :)
 

Vi firar hemma med god mat och något gott tilltugg till kvällen. Har varit ute på förmiddagen och handlat lite, mat för idag och även för imorgon. Idag blir det sjömansbiff med hasselbackspotatis :) (Och med sjömansbiff menar jag köttet som heter så i affären, det står så på förpackningen och är skivat kött, inte maträtten. Såg förresten på nätet nu att man oftast inte kan steka det köttet för att det ofta blir segt, men jag ska testa att steka ändå och hålla koll och använda mycket smör så får vi se, hihi. Jag tror det blir kanon :) ). Och ikväll blir det chips med dip :) Tänkte köra på räkor med skal och sitta och äta det med smörgåsrån på sidan om, men sedan tänkte jag, nej, vi skippar det och kör det enkla med chips istället :) Och på tolvslaget skålar vi såklart :) Men Angela får inte vara med om tolvslaget i år, för då sover hon så sött :)
 
 
Hur firar ni nyår? :)
 
(Bildkälla).

Måndag

Måndag idag. Tusan vad dåligt det blir med bloggande. Men bloggar oftast från mobilen nu för tiden då jag oftast inte har tid på dagarna längre och då jag inte har någon dator kvällstid. Är lite krångligt att blogga från mobilen tycker jag. Får se så småningom om det blir att köpa en laptop till mig igen :) 
 
Idag ska jag och syrran gå på promenad med våra små :) Efter klockan 15 ska vi ut. Var länge sen man kom ut på promenad, så det ska bli skönt :) Röra på påkarna och få lite friskt luft :)
 
Imorgon är det nyårsafton. Funderar på vad man ska göra för nyårsmat. Har inte bestämt det ännu. Något enkelt ska det vara, men ändå någonting man inte äter i vanliga fall. Får se vad man kan hitta på. Det får gärna vara kött inblandat. Förra nyåret åt vi lammkotletter, det var mums. Men i år kör vi nog på nötkött, någon biff eller så. Men längre än så har jag inte kommit i tankarna. Vi blir nog hemma i alla fall. Jag tycker det verkar så omständigt att fira nyår någon annanstans när man har små barn och sedan ta sig hem mitt i natten. Det bästa för barnet är att fira hemma tycker jag, i alla fall när det gäller oss. Lite trist kanske, men jaja. Fira nyår på "riktigt" får vi väl göra någon annan gång längre fram, hehe. Men jag tycker nästan det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt faktiskt, så mig kvittar det egentligen :) I vilket fall måste jag ut på stan imorgon och handla lite mat, får som sagt se vad det blir... 
 
Nehepp, nu vaknar Angela. Så ska slänga i henne lite mat och så ska vi byta om så vi blir klara för promenad till syrran kommer :)