Längtar till våren!

Nej nu jävlar längtar jag till våren! Nu är jag trött på snö och blask och kyla och jag är trött på vinterstövlarna och jag är trött på vinterjackan och alla bulsiga kläder jag måste ta på mig. Dessutom är jag trött på det förbannade jävla gruset de använder som sandning här i stan. Vad är det för skit de strött ut? Vassa småstenar som fastnar både under skorna och i däcken på barnvagnen. Värdelöst! Nej, nu längtar jag till våren då snön försvinner och då de sopar bort det här äckliga gruset. Längtar till jag kan kasta mina vinterstövlar åt fanders och hänga in vinterkläderna längst in i garderoben. Längtar till vårkläder och långa barnvagnspromenader. Längtar till fågelkvitter och vårblomster i vägrenarna. Längtar till solen och värmen! NU! ;)
 
(Bildkälla).

Öppna förskolan i morse

Just det, jag var ju på öppna förskolan i morse. Det var väldigt trevligt faktiskt. Kul att träffa andra mammor och prata lite om olika saker :) Jag var där klockan 9 redan, jag var först in, haha. Men jag gillar att komma först när det är någonting. Då ser man vilka som kommer och man får en bra chans att hälsa på folk. Man får en bra överblick helt enkelt, både på folk och på själva stället i sig.
 
Först var det fri tid för alla barn och föräldrar. Då satt vi och pratade medan de lite större barnen lekte. Träffade förresten flera mammor jag känner igen sedan förut plus några nya, så det var kul. Kände att jag fick en bra kontakt med dem. Framöver kommer jag säkert få kontakt med fler, man hinner inte prata med alla på ett tillfälle.
 
Sedan var det sångtajm. En kille/pappa spelade gitarr och vi fick sjunga barnvisor. Men shit, jag som trodde att jag kunde en massa barnvisor! Icke sa nicke! Idag gick det upp för mig att jag inte alls kan speciellt många barnvisor :S Jag sjöng med i de jag kunde i alla fall...
 
Efter sångtajmen var det fikadags. Då satte vi oss i fikarummet och fikade och fortsatte att prata. Och vi pratade så länge att det gick lite över tiden, haha. Men det gör nog inte så mycket... 
 
Jag är nöjd och glad över öppna förskolan och att vi gick dit. Jag kommer nog gå dit med Angela fler gånger för att få träffa andra mammor och få prata lite. Angela får väl kanske inte ut så mycket av det ännu när hon är så här liten. Men jag tror ändå det är bra för henne också att få komma ut och träffa lite annat folk och se andra barn redan från början. Och så tror jag att det även är bra för så här små barn att få delta i sångstunder, även om det inte kan sjunga själva. Jag tror det är "nyttigt" för dem att det presenteras så tidigt som möjligt i livet så att de utvecklas på ett annat sätt. Nu tror jag såklart inte att det är dåligt att inte delta i sådana här aktiviteter, men jag tror som sagt att det är bra för både mammorna och barnen :)
 
Jag kommer nog som sagt fortsätta att gå till öppna förskolan. Det finns två tillfällen i veckan, på måndagar och torsdagar. I början nöjer jag mig kanske med en gång i veckan då jag även har föräldragruppen på bvc 6 gånger till framöver... Därefter får vi se om jag kanske utökar det till 2 gånger i veckan. Beror ju lite på vad man orkar med. Det var ju inte så populärt att väcka Angela tidigt i morse heller då hon gärna brukar sova ända till 10-tiden och som jag förstått det ska man helst inte ens väcka så här små barn... Men jaja, vi får se helt enkelt :)

Öppna förskolan imorgon bitti

Imorgon bitti blir det att gå upp med tuppen då jag tänkte gå med Angela till öppna förskolan :) Vi är väl i alla fall några stycken mammor som ska träffas hoppas jag, som det verkar bestämt. Sedan kommer man ju säkert träffa fler där som man känner eller känner igen. Kan ju bli trevligt :) Sedan får vi se om jag kommer fortsätta att gå dit. Det är ju öppet två dagar i veckan och är det kul och trevligt som jag tror att det är kan man ju i alla fall ta sig dit en gång i veckan :)