Spartips á la Joakim von Anka

Economista de lux á la Joakim Von Anka...
 
 
• Turkronan!
Turkronan som ger dig tur, lycka och framgång. Allra helst ska den vara i guld och vara den första pengen du någonsin tjänade. Om inte annat, ta ett vanligt mynt, stoppa i fickan eller förvara den under glaskupa som på museum och hoppas på att den fungerar som en sorts lyckoplacebo!
(Bildkälla).
 
 
 
• Snåla med tepåsarna och kaffepulvret!
Dricker du te byter du inte tepåse varje gång du tar en ny kopp. Du ser helt enkelt till att använda samma tepåse för femtioelva koppar, helst fler. Nåde den som byter tepåse innan gränsen är nådd! Likadant gör du med kaffet. Koka kaffe genom samma kaffepulver femtioelva gånger!
(Bildkälla).
 
 
 
• Sätt snöre på ett mynt!
Köper du saker i automater? Sätt ett snöre på ett mynt och hoppas på att kunna dra ut myntet igen, så kan du köpa otaliga tuggummin, leksaker, godis och annat från automater, med en och samma peng. Du kan även göra detta med din turkrona, så löper du även mindre risk att tappa den när du har den i fickan samtidigt som du kan handla gratis från automater och även ha större chans på att allt i automaten kommer ut till dig på ett och samma köp!
(Bildkälla).
 
 
 
• Lev på andra!
Öppna ett antal gruvor och företag. Tillverka allt så billigt som möjligt, helst gratis, och sälj så dyrt eller smart du kan. Kvaliteten på det du säljer bryr du dig inte om, bara det säljer och bara du tjänar så mycket som möjligt på det. Underbetala dina anställda och låt dem arbeta gratis på övertid och ge dem inga som helst förmåner. Löneförhöjning är inte diskutabelt! Se till att de sliter och jobbar häcken av sig och låt dem inte ta några raster. Låt dem arbeta på sina födelsedagar, under hela påsken och till och med hela julafton. Se även till att utnyttja dina släktingar på samma vis!
(Bildkälla).
 
 
 
• Åk på skattjakter!
Hitta skattkartor på oväntade platser eller hör talas om kända men ohittade skatter och åk och leta efter dem. Helst ska du ha ett eget privatplan du kan åka med där piloten är en släkting du kan se till att utnyttja. Hoppas på att du kan hitta gömmor med guld och pengar i massor och se till att behålla allt för dig själv!
(Bildkälla).
 
 
 

• Skaffa en pengabinge!
Skaffa dig en pengabinge och spara alla dina pengar där. Släng in varenda sedel och varenda mynt du tjänar så att pengarna i botten blir gamla och ogiltiga och så att du kan bada och simma i pengarna samt åka skidor på dem.
 
(Bildkälla). (Bildkälla).

Testat Libero Up & Go

Den här veckan har vi testat Liberos Up & Go på Angela. Har varit nyfiken på Up & Go, eller andra byxblöjor. ett bra tag och har velat testa, men det har inte blivit av eftersom jag känt mig så osäker. Men tidigare i veckan var det "någon" som råkade köpa hem fel blöjtyp. Istället för vanliga Comfort fick vi hem Up & Go. Jag sa att det inte gör någonting och att vi nu kan passa på att testa Up & Go. 
 
 
Vi har testat Libero Up & Go, storlek 5 (10-14 kg).
(Bildkälla).
 
 
Vad jag har hört tidigare om Up & Go, eller andra byxblöjor:
Att det ska vara smidigare att byta när barnet kan stå och att dessa blöjor är bekvämare för barnet. Men att Up & Go, eller andra byxblöjor, lätt läcker på nätterna, så på natten är det bättre med vanliga blöjor. Har även hört att byxblöjorna kan läcka dagtid. Men vissa tycker att Up & Go, eller andra byxblöjor, fungerar bättre än vanliga blöjor rent allmänt.
 
 
Vad jag själv tycker om Up & Go:
Liberos Up & Go eller andra märkens byxblöjor känner jag i dagsläget att det inte gör någon skillnad. Det är ingenting vi köper igen, inte medvetet i alla fall. Jag tycker det är enklare att byta vanliga blöjor på skötbordet och att det är enklare att ta av bajsblöjor ståendes med vanliga blöjor också. På Liberos hemsida står att Up & Go kan rivas upp i sidorna och att man då även kan byta dem som vanliga blöjor, men detta finner jag aningen knöligt och onödigt. Byxblöjor tycker jag kletar mer och sitter alldeles för tajt. Ändå använder vi nu en storlek större mot vad Angelas vikt egentligen säger, eftersom jag tycker att de sitter bättre och att de har bättre uppsugningsförmåga. Up & Go som vi testat läcker gärna upp mot ryggen om barnets avföring är lite löst och det är inte heller mycket kiss som får plats i blöjan. Råkar det gå lite lite för länge eller om barnet kissar otroligt mycket kan jag mycket väl tänka mig att det lätt kan läcka kiss. Ändå byter vi när det behövs, vilket kan bli rätt ofta emellanåt. Trots det känner jag att Up & Go inte har tillräckligt stor uppsugningsförmåga och att det säkert lätt kan läcka. Ännu har det inte läckt kiss när vi använt dessa, men avföringen däremot har läckt upp på ryggen (Angela är fortfarande lite lös i magen). Detta beror troligtvis på att Up & Go inte har lika stor uppsugningsförmåga som Comfort eller andra vanliga blöjor och att Up & Go sitter för tajt, trots att vi alltså har en storlek större gentemot Angelas vikt. Att byxblöjan sitter tajt märks också på att Angela har lättare för att bli röd med byxblöja och att hon lättare får märken utav denna typ av blöja. Så nej, byxblöjor är ingenting vi köper igen. Vi håller oss till vanliga blöjor helt enkelt (Libero eller Willys köper vi) då de sitter bättre, är enklare att byta och har bättre uppsugningsförmåga och löper mindre risk att läcka. Hur bekväma de olika blöjtyperna är för Angela märks inte alls av, så det antar jag inte har någon betydelse för henne.
 
 
Mitt betyg på Libero Up & Go:
2/5
 

Fredag och jobbsnack

Fredag idag. Redan? Dagarna bara försvann. Ändå har jag inte varit ute någonting på hela veckan! Har stannat hemma med Angela. Det är så ruggigt ute och hon har ju varit förkyld. Hon har fått vara hemma i värmen och i lugnet och vi har inte riskerat att hon åker på någonting mer samtidigt. Det har gått bra faktiskt och hon är mycket bättre. Är väl svårt att undvika smittor och man kan ju inte vara hemma jämt, men den här veckan har det faktiskt känts rätt skönt ändå och ja, sjuka barn ska vara hemma anser jag, egentligen. I den mån det går åtminstone. 
 
Har satt upp adventsstakar i alla fönster nu i dagarna och städat och donat och letat arbeten. Idag har jag skickat in en ansökan faktiskt. Har sökt ett arbete som kommunikatör i Katrineholm på Sörmland vatten & avfall AB. Låter kanske så där när man bara hör detta, men det låter bättre när man läser platsannonsen, hihi. Skulle säkert kunna vara någonting för mig i och med min utbildning, samt att det ger mig den erfarenhet jag behöver och även hur jag är som person. Sen skulle det inte heller vara så långt till jobbet, tar ju bara en kvart med tåget och så är det max 10-15 minuters promenad. Tänker lite på restid och på Angela också. Perfekt! Men men, söker såklart fler arbetenkonkurrensen är så hård om alla jobb och jag egentligen inte har någon erfarenhet. De flesta arbeten jag hittar finns i Stockholm och då är det en restid på 1 timme dit och 1 timme hem, plus att man får räkna med en halvtimme att ta sig till jobbet i Stockholm också, även om jag bara söker rätt centralt. Så man får räkna med 2,5 timmes restid om jag ska arbeta i Stockholm och då tänker jag att det ska vara ett arbete jag verkligen vill ha plus att det ska vara rätt bra lön på det. Tänker lite på att restiden är rätt mycket och att det kostar att resa plus att vi får en extra utgift sen när Angela ska börja på dagis. Jag kan ju inte gå och förlora en massa pengar på att arbeta i en annan stad plus det där med dagisavgiften. Det kommer bli ungefär 3000 kronor extra i månaden och det måste jag tjäna in tänker jag. Det bästa för mig och för familjen vore egentligen ett arbete i Flen eller Katrineholm, men som jag känner tjänar man samtidigt mer pengar uppe i Stockholm, rent allmänt alltså. Samtidigt känner jag att jag får helt enkelt ta det jobb jag får, om jag får något... Jaja, svammel, vi får se helt enkelt. Jag söker alla jobb jag hittar som kan passa mig så får vi se.
 
Nu ska jag fortsätta lite och sedan ska jag ställa mig vid kvinnans plats i hemmet - spisen! Ha en bra fredag! :)