Testat Libero Up & Go

Den här veckan har vi testat Liberos Up & Go på Angela. Har varit nyfiken på Up & Go, eller andra byxblöjor. ett bra tag och har velat testa, men det har inte blivit av eftersom jag känt mig så osäker. Men tidigare i veckan var det "någon" som råkade köpa hem fel blöjtyp. Istället för vanliga Comfort fick vi hem Up & Go. Jag sa att det inte gör någonting och att vi nu kan passa på att testa Up & Go. 
 
 
Vi har testat Libero Up & Go, storlek 5 (10-14 kg).
(Bildkälla).
 
 
Vad jag har hört tidigare om Up & Go, eller andra byxblöjor:
Att det ska vara smidigare att byta när barnet kan stå och att dessa blöjor är bekvämare för barnet. Men att Up & Go, eller andra byxblöjor, lätt läcker på nätterna, så på natten är det bättre med vanliga blöjor. Har även hört att byxblöjorna kan läcka dagtid. Men vissa tycker att Up & Go, eller andra byxblöjor, fungerar bättre än vanliga blöjor rent allmänt.
 
 
Vad jag själv tycker om Up & Go:
Liberos Up & Go eller andra märkens byxblöjor känner jag i dagsläget att det inte gör någon skillnad. Det är ingenting vi köper igen, inte medvetet i alla fall. Jag tycker det är enklare att byta vanliga blöjor på skötbordet och att det är enklare att ta av bajsblöjor ståendes med vanliga blöjor också. På Liberos hemsida står att Up & Go kan rivas upp i sidorna och att man då även kan byta dem som vanliga blöjor, men detta finner jag aningen knöligt och onödigt. Byxblöjor tycker jag kletar mer och sitter alldeles för tajt. Ändå använder vi nu en storlek större mot vad Angelas vikt egentligen säger, eftersom jag tycker att de sitter bättre och att de har bättre uppsugningsförmåga. Up & Go som vi testat läcker gärna upp mot ryggen om barnets avföring är lite löst och det är inte heller mycket kiss som får plats i blöjan. Råkar det gå lite lite för länge eller om barnet kissar otroligt mycket kan jag mycket väl tänka mig att det lätt kan läcka kiss. Ändå byter vi när det behövs, vilket kan bli rätt ofta emellanåt. Trots det känner jag att Up & Go inte har tillräckligt stor uppsugningsförmåga och att det säkert lätt kan läcka. Ännu har det inte läckt kiss när vi använt dessa, men avföringen däremot har läckt upp på ryggen (Angela är fortfarande lite lös i magen). Detta beror troligtvis på att Up & Go inte har lika stor uppsugningsförmåga som Comfort eller andra vanliga blöjor och att Up & Go sitter för tajt, trots att vi alltså har en storlek större gentemot Angelas vikt. Att byxblöjan sitter tajt märks också på att Angela har lättare för att bli röd med byxblöja och att hon lättare får märken utav denna typ av blöja. Så nej, byxblöjor är ingenting vi köper igen. Vi håller oss till vanliga blöjor helt enkelt (Libero eller Willys köper vi) då de sitter bättre, är enklare att byta och har bättre uppsugningsförmåga och löper mindre risk att läcka. Hur bekväma de olika blöjtyperna är för Angela märks inte alls av, så det antar jag inte har någon betydelse för henne.
 
 
Mitt betyg på Libero Up & Go:
2/5
 
En kommentar publicerat i Livet som mamma, Vardagsliv, tankar och åsikter;
#1 - - Sofia:

För oss funkar up&go hur bra som helst! Ellie går och springer runt som en liten vilde här hemma och har aldrig tid att lägga sig på skötbordet. Så byxblöjor är våran räddning, vi byter på henne i farten. Fast när hon bajsar så byter vi på skötbordet. Jag har bara upplevt att dom läckt en gång. Det gäller bara att man rättar till dom ordentligt :)

Svar: Hihi, ja tänk att man kan tänka så olika om en jäkla blöja :) För oss funkar skötbordet kanon än så länge och up & go ihop med typ diarré är inget vidare tycker jag :P :D vanliga är enklare tycker jag :)
MaryCaroline