Min onsdag och valborg och jobbsnack

Onsdag och Valborg idag. Vad har ni gjort idag kära vänner? Grillat? Druckit lite gott? Sett några eldar? Eller någonting annat? Vi har inte gjort någonting alls. Valborg är en sådan där "högtid" jag slutade bry mig om för länge sedan faktiskt. Så det har varit som vanligt idag. Angela var på dagis, jag sökte jobb, vi har ätit helt vanlig mat och inte druckit en droppe. Och inte sett några eldar...
 
Hur gick det tidigare idag förresten, med jobbsökandet och på Arbetsförmedlingen? Jovars, det flöt på bra och det mesta gick väldigt bra faktiskt. Vet ännu inte hur det blir med jobben jag sökt, men man ska nog inte säga att hoppet är ute. Först gick jag till Systembolaget. Jag har ju redan gjort en ansökan där via internet, då de sökte personal till sommaren. Men det blev ju inte av att gå dit för ett personligt möte som jag även hade tänkt eftersom vi varit så mycket sjuka. Men idag gick jag i alla fall dit och hade med mig en ny ansökan med CV och personligt brev och träffade butikschefen. Jag presenterade mig och han tog sig tid att träffa mig för en pratstund och det var inga problem alls. Han tittade igenom mina handlingar på en gång och berättade lite om jobbet och ställde lite frågor och så där och jag tycker att hela mötet gick väldigt bra. Men det betyder ju såklart inte att det är spikat med jobb, man får ju bara hoppas att jag blir vald tillsammans med de andra ;)
 
Sen gick jag in på Coop. Coop är ju en sådan arbetsplats där man kanske kan hoppas på att få jobb. Jag tycker det är rätt ofta man ser nya i personalen, eller så beror det bara på att de är många och att det är olika som jobbar varje gång man kommer in, haha. Men men, tyvärr så var butikschefen inte i butiken idag. Så jag avvaktar och återkommer en annan dag istället så jag får ett personligt möte och kan lämna in mina handlingar direkt till honom. Går tillbaka på måndag, då är det nog ganska säkert att han är där och då är jag barnfri också. Det var i princip likadant på Ica. Butikschefen var inne, men hade inte tid. Så jag återkommer där också... På Willys blev det också ett bra möte med butikschefen. Där fick jag även veta att de ska anställa personal till sommaren och att det är en del som har ansökt. Men jag tycker ändå att jag gjorde ett gott intryck så vi får hoppas :) På Netto gick det dock snabbt, butikschefen var inne, men åt lunch, så det blev inte direkt något möte. Men man kan ju gå tillbaka en annan dag och fråga om hon läst igenom mina handlingar och fråga om de behöver någon personal :) 
 
Ja, det är vad jag hann med idag. Nästa gång blir det att besöka OK/Q8 och Statoil som ligger i den andra änden av stan, jämfört med livsmedelsbutikerna. Får se om det blir besök på något mer ställe som ligger i den änden av stan när man ändå är där. Beror ju på vad man hinner med och vad man kan komma på, hihi.
 
Arbetsförmedlingen blev jag ganska glatt överraskad idag faktiskt. Ofta säger man ju att man ingen hjälp får, för så är det ju nästan jämt. Men inte idag alltså, hehe. Vi skrev en handlingsplan och vi pratade om hur jag går tillväga i mitt jobbsökande och vad jag ska göra för att ta mig vidare och sådant där vanligt snack som inte brukar ge mig som arbetssökande någonting. Men utöver det matchade handläggaren även mig och min profil och rekommenderade mig för arbetsgivare/jobb som passar mig, bland annat i sådana där jobb vi själva inte ser i platsbanken (vad det nu hette, det minns jag inte). Utan alltså sådana där jobb de bara ser på Arbetsförmedlingen där arbetsgivarna bett om att få in rekommendationer den vägen. Som arbetssökande får man veta vad det är för typ av jobb, men man får oftast inte veta exakt vilken tjänst det är eller ens i vilken stad det är. Känns lite snopet, men får man jobb den vägen är det ju bra ändå :) Så ja, så såg det ut på Arbetsförmedlingen idag :)

Stora jobbsökardagen

Hua. Angela är på dagis och snart ska jag ge mig ut och söka jobb på ett annat sätt än jag hittills gjort. Igår kväll satt jag och skrev på mitt CV och ett helt nytt personligt brev, på ett sätt jag aldrig skrivit ett personligt brev tidigare. Jag ska personligen gå till alla livsmedelsbutiker (Ica, Coop, Netto och Willys Hemma) och till Systembolaget här i Flen och försöka träffa butikscheferna och lämna in min ansökan. Får se om jag hinner med alla idag, för klockan 11:00 har jag även ett möte på Arbetsförmedlingen med min handläggare. Innan dess är tanken att jag ska ha hunnit gå dit och skriva ut några ansökningshandlingar och åtminstone hinna med att gå till 2-3 ställen. Tanken är att jag kanske även hinner med 2-3 av dem efter mötet. Vi får se vad tiden räcker till.
 
Igår skickade jag dessutom mail till Gårdsjö här i Flen. För er som inte vet är Gårdsjö en plats för tonårsvård för ungdomar som har problem med det sociala, missbruk och/eller relationer. Jag skrev en kort presentation om mig själv och frågade om det finns några arbeten att erbjuda mig. De bad mig ringa på fredag, så det lät väl inte helt hopplöst kanske. De skrev i alla fall inte nej och att ingenting finns att erbjuda.... :) Visst, jag har ingen utbildning inom det här området, men jag läste på deras hemsida att alla i personalen får genomgå vissa kurser, även de som bara är timanställda. För flera år sedan, när jag sökte till högskolan, var jag faktiskt intresserad av att arbeta på Gårdsjö och sökte till missbrukarvårdsprogrammet. Men det blev inte så, det blev en och andra utbildningar istället. Igår när jag satt och funderade på potentiella arbetsgivare här i Flen kom jag på det här med Gårdsjö och hörde av mig till dem. Får se vad de säger på fredag :)
 
Jag hörde förresten av mig till kommunen angående arbete som kontaktperson, personlig assistent och jobb på äldreboende. Har fått kontakt med en utav de ansvariga och hon kräver körkort på sina medarbetare, om man ska arbeta som kontaktperson. Trist, jag har ju inget körkort. Men hon sa att hon sparade min intresseanmälan ifall det kommer finnas någonting där man inte behöver körkort. Får se hur det blir med äldreboende i så fall då. Jag har hört av andra förut också att det är mycket svårare att få jobb inom dessa områden om man inte har körkort, även om man tänker sig att man bara ska arbeta på plats så att säga. Får se vad ansvarig för äldreboende säger. Får jag inget annat jobb är det väl detta det blir, så länge inte de också säger nej på grund av att jag inte har körtkort...
 
Jaja, så här ser läget ut för tillfället i alla fall :)
 
 

Tisdag

Hej hopp! Tisdag idag. Angela är på dagis och jag sitter här. Söker lite jobb, det lilla som för tillfället finns för mig på platsbanken plus att jag försöker komma på ställen att skicka in spontanansökningar till. Känner mig inte helt klar i i huvudet, men men. 
 
Jag är fortfarande inte riktigt frisk. Magen krånglar fortfarande och dessutom har jag fått ont i halsen igen. Vad tusan?! Är så trött på allt skit som har med sjukdomar att göra. Är i alla fall glad så länge Angela får vara frisk och så länge en själv inte blir så pass sjuk så man ligger däckad, som i söndags. Man får väl vara nöjd och glad ändå antar jag. Men men, kul är det inte... Det känns lite som att man knappt minns hur det känns att vara riktigt frisk...
 
Ska strax gå och laga lite lunch. Får se vad man ska hitta på. Blir någonting enkelt, antagligen spaghetti med köttfärssås. Sådan mat går rätt snabbt och går alltid ner i magen, hehe. 
 
Annars händer nog inte mycket mer idag antar jag...