Sjuka saker från barndomen

Haha, såg en länk till en lista på Facebook: 29 sjuka grejer från din barndom som dina barn aldrig kommer att uppleva. Var bara tvungen att klicka på länken och läsa listan. Jag älskar ju nostalgi och minnen och även konstiga sådana. Kul grej! Några exempel jag själv känner att jag kan anknyta till, även om listan egentligen är för de som är lite äldre:
 
 
• Det fanns inget Spotify så vi spelade in blandband för att få den rätta musikmixen.
 
Haha, ja tänk när man satt vid bandspelaren med ett kassettband i facket och väntade på att rätt låtar skulle börja så man kunde spela in! Och att man var tvungen att sitta där och vakta till låten var slut så man hann stoppa i god tid. Och att man var tvungen att spola tillbaka och stoppa igen, ibland flera gånger ifall det inte blev bra, så man inte fick något konstigt glapp eller några konstiga ljud eller onödigt prat mellan låtarna. Och att man var tvungen att skynda sig, för snart kunde det ju komma en låt till på radion man skulle spela in, haha. 
(Bildkälla).
 
 
• Vi hade inget internet. Så istället för att googla fram information använde vi oss av uppslagsverk.
 
Haha. ja, jag tillhörde rätt länge den skaran som inte hade dator eller internet hemma. Så när det var dags för skolarbete var det böcker som gällde. Både faktaböcker och uppslagsverk. Gick jämt till biblioteket, både skolbiblioteket och stadsbiblioteket. Lånade hem de böcker som gick och var det REF-böcker, alltså sådana man inte fick låna hem, fick jag sitta på plats och skriva av det jag skulle använda mig utav. Det där med böcker i skolarbetet var rätt tidskrävande faktiskt... Internet i skolan tog fart under högstadiet, men det var fortfarande böcker som gällde som informationssökning fram till 8:e eller 9:e klass. Då började vi haja det där med information på Internet. Då använde vi oss av sökmotorer som Evreka och AltaVista. Men böckerna hängde fortfarande kvar till större del. På gymnasiet tog det en stor vändning. Då använde vi oss helt plötsligt nästan enbart utav information på internet och kompletterade med lite böcker...
(Bildkälla).
 
 
• Vi doftade (stank?) av parfym från Date. Håret tvättades med Jane Hellen, eller möjligtvis Timotej.
 
Timotej vet jag nog inte riktigt vad det är om jag ska vara helt ärlig. Men det där med Date och Jane Hellen känner jag igen och är även någonting jag på sätt och vis kan sakna. Såvida det rör sig om de Date-dofter som fanns när jag var tonåring, hihi. Jane Hellen-schampo luktar faktiskt väldigt gott och finns faktiskt fortfarande att få tag på :)
 

Måndag

Måndag. Kväll. Angela sover. Te. Dator. Ja, som vanligt alltså :P :D
 
 
Idag gick det jättebra på dagis :) På morgonen hade de utomhuspedagogik, vilket de har på måndagar, det vill säga att alla barn på dagis är ute från 8:30 och fram till lunch. De större barnen är på ett område medan de mindre är på ett annat. Lite uppdelat så där. Men att barnen från olika avdelningar, men i samma ålder, ändå får leka tillsammans och är utomhus. Det tog en liten stund innan jag kunde lämna Angela, eftersom ingen från vår avdelning var där. Men när de kom gick jag in och satte mig i personalrummet. Innan dess var Angela ganska försiktig och stod som fastfrusen och var lite så där att hon inte ville lämna mig. Men jag tror det gick bra ändå när jag gick. Fast efter en stund kom en i personalen och frågade efter vår barnvagn eftersom Angela bara ville upp i famnen. Och det är ju så att personalen inte kan gå runt och bära på barnen, naturligtvis. Så de tog vagnen istället. Men om hon satt länge i den eller fortsatte leka istället vet jag faktiskt inte. Men det verkade i alla fall ha gått bra. Jag väntade och väntade i personalrummet. Men vet inte riktigt om jag väntade på att någon skulle komma eller om någon inte skulle komma, haha. Satt och drack en kopp te och läste i Harry Potter-boken jag tagit med mig. Hade faktiskt en väldigt skön och trivsam stund medan jag satt där. Tiden gick och jag fick höra att det gick bra för Angela. Lunch åt hon lite grann också. Och idag fick de testa att få Angela att somna på dagis. Det fungerade bra faktiskt :) 40 minuter sov hon, sen blev jag hämtad och så gick vi hem :) Jag kallar dagen för ett stort och bra framsteg! Imorgon lämnar jag Angela på morgonen och går hem, eftersom det gick så bra idag. Det finns ingen anledning till att jag ska sitta i personalrummet i flera timmar. Är det någonting får de ringa :)
 
 
Idag har jag även fixat hårfärgen! Äntligen! :) Mitt hår hade inte den nyansen jag ville, det var för gult/orange och lite för mörkt. Jag tycker även att färgen förändrats en del sedan sist. Var inte alls nöjd sista tiden. Dessutom hade mitt hår en ful utväxt som hade gått för långt om man frågar mig. Nej, jag gillar inte utväxt, jag stör mig något enormt på utväxt i mitt eget hår. Gäller det andras hår kan jag numer däremot antingen tycka att det är snyggt eller så ser jag det inte. Men gäller det mitt eget hår stör jag mig som sagt på det och gör det ända till det är åtgärdat. Jag kan tycka att mitt hår med utväxt och fel nyans ser ovårdat och smutsigt ut, även om jag försökt styla det och även om det är relativt nytvättat. Antagligen är det bara jag som tänker på det, men men. Det kan gå mindre än ett dygn sedan senaste tvätt och så tycker jag att håret är smutsigt. När det egentligen är hårfärgen och/eller utväxten det handlar om... Konstigt egentligen, jag vet... Men men. Nu är det åtgärdat. Vi har blekt hela håret idag. Ingen slingning, utan blekning i hela håret. Utväxten fick sitt först, eftersom det var mörkast, och sedan resten av håret som redan var lite ljusare. Sedan när vi tvättade håret sköljde vi även med någonting jag inte vet namnet på. Det är någon typ av droppar man spär ut med vatten. Silver-lila droppar kan vi väl kalla det. Det ger håret ett silver-lila skimmer, som sitter kvar i ungefär två veckor. Ett litet experiment så där för att testa. Så nu är jag rätt ljushårig med lite lilaaktigt skimmer (tillfälligt) i håret, eller hur man ska förklara. Jag är nöjd, nu känns det snyggt och fräscht! :)

Söndag kväll

Söndag kväll nu. Det blev dålig bloggning i helgen. Det trådlösa nätverket ville inte fungera på routern igår och idag har jag haft annat för mig. Men men, så är det ibland...
 
Angela sover för kvällen och natten. Men oj, så dåligt/oroligt hon sover mellan klockan 21 och 00! Så har det varit hela veckan. Hon gnäller och vaknar emellanåt så man får gå in och hjälpa henne till ro igen så hon kan fortsätta sova. Ibland har hon även vaknat mitt i natten, och det ibland flera gånger under samma natt. Hoppas det bara är en fas... 
 
Imorgon är det dags för dagis igen. Då är det utomhuspedagogik som de börjat med på måndagar. Det innebär att alla barn på dagiset är ute från klockan 8:30 och fram till lunch, tror jag det var. Så barnen ska komma rätt klädda för utomhuslek på en gång, så det gäller att man har koll på väder och temperatur på måndagarna när man går till dagis så det blir rätt. Är det en annan dag kan de ju anpassa klädseln innan de går ut eftersom man har olika uppsättningar kläder inne på dagiset. Så detta blir också lite nytt för oss och vi får se om jag ska vara med imorgon eftersom det fortfarande är inskolning eller om jag ska gå in och sätta mig i personalrummet under tiden eller om jag ska gå hem. Vi får se helt enkelt. För min del kan jag sitta i personalrummet en gång till, det gör mig ingenting. Jag tar med mig en bok och lite mynt så man kan köpa lite te eller choklad eller någonting från automaten :) Går det bra imorgon kan jag gå hem de följande dagarna tror jag, vi får se :) I veckan ska Angela prova på att sova på dagis också. Vet inte om vi ska börja redan imorgon eller om vi ska vänta någon dag till. Det är också lite så där att vi får se, sådant där är svårt att planera i förväg tycker jag. Det är upp till hur Angela reagerar och så där :)
 
Jaha, nehe. Nu ska jag söka ett par jobb och sedan ska jag nog glo lite på Tradera. Vi behöver lite skor till Angela, typ sneakers och gummistövlar i storlek 21. Lite sådant där hon kan ha på dagis och i lekparken och så där. Egentligen borde man köpa sandaler också, men jag vet inte riktigt hur snabbt barnfötter växer, så det vågar jag inte köpa ännu ifall det inte kommer passa :) Vi har lite hemma egentligen, men allt utom ett par skor är för stora och de skorna vill jag inte att hon ska ha på dagis. Och det är väl snart dags att byta på fötterna från vinterkängor, så det är dags att leta efter någonting åt henne :) Och när jag ändå är inne på Tradera kommer jag väl titta efter någonting åt mig själv också, haha. Nu kommer jag säkert fastna i Tradera-träsket igen :P :D
 
Vi hörs! :)