Handen avslöjar dig!

Som ung tonåring läste man det mesta man kom över gällande att spå i händer och i kort. Det var allt från böcker på biblioteket till artiklar i veckotidningar. Det var mest en kul grej, ungefär som att läsa horoskopet i tidningen. Det kunde titt som tätt hända att det stämde, både spådomar och horoskop, samtidigt som man egentligen visste att det ju bara var en ren tillfällighet. Kanske detta med att utröna människors personligheter genom att titta på deras fingerlängder också bara är en tillfällighet. Men det är tydligen skrämmande träffande...! Det stämmer väldigt bra in på mig, jag är typ B. Vilken typ är du och hur stämmer det in på dig? :)
 
 
 
 
A: Ringfingret är längre än pekfingret. Charmiga. Analytiska. Har lätt att få folk att tycka om dem. Mer aggressiva och bestämda. Kan prata sig ur situationer. Bra på att lösa problem. Jobbar ofta med vetenskapliga yrken.
 
B: Pekfingret är längre än ringfingret. Bra självförtroende. Har en "gör-det-själv"-attityd. Behöver egentid, speciellt om det gäller att fokusera på en viktig uppgift. Gillar då inte att störas. Söker andras uppmärksamhet. Har behov av att uppnå saker.
 
C: Pek- och ringfingrarna är ungefär lika långa. Fridfulla och lugna. Välorganiserade. Omtänksamma. Vill att alla i omgivningen ska må bra. Försöker att undvika konflikter. Lojala. Bra partners. Förnuftiga. Styr undan problem och konflikter. Pressade och trängda kan de dock brusa upp ordentligt.
 

Källa: lajkat.aftonbladet.se

 

Eskilstuna

På eftermiddagen idag tog jag och Angela tåget till Eskilstuna. Jag skulle hämta ut mitt färdiga ID-kort, fick avin med posten idag. Sen tog vi en liten tur på stan också. Köpte lite billigt smink på In & Finn och två leksaker på Leklust. Kul att komma iväg en sväng, tror vi ska göra det med jämna mellanrum. Men jag tror det räcker att åka till Katrineholm sen. För även om Angela vill åka tåg och verkar tycka att det är kul kan hon vara riktigt jobbig på tåget också. Och det tar ju cirka 40 minuter att åka till Eskilstuna, medan det tar en kvart till Katrineholm. Angela sitter still först och tittar ut genom fönstret, men sen får hon nog och ska springa runt och gå från ena änden av tåget till den andra och tillbaka igen. Eller så ska hon skrika och gnälla. Blir lite jobbigt, så det får nog bli Katrineholm hädanefter, om det inte är något särskilt, om man bara ska ha en dagstur tillsammans. Och det mesta finns ju i Katrineholm också. Men men, en tur till Eskilstuna blev det idag i alla fall.
 
Angela på tåget mot Eskilstuna. Stunden innan hon fick myror i brallan...
 
En sådan här fick Angela idag.
 
Och så äntligen en Pippi-docka till Angela!
 

Helg

Helgen är här. Eller ja, vi är väl mitt uppe i den. För mig är det jobbhelg. Igår var jag dock ledig likaså på måndag. Angela och jag tog en liten tur på stan med nya vagnen igår. Idag blev det en promenad till pizzerian för hela familjen och då tog vi också nya vagnen. Skönt att köra en smidigare vagn och Angela verkar gilla den också.
 
Händer inte så mycket annars i helgen, försöker ta det lugnt bara när jag är hemma. Är fortfarande förkyld, som vanligt verkar det sitta långt uppe plus i halsen. Känner mig ganska trött faktiskt, men det är väl inte så konstigt när man typ aldrig hinner vara frisk och piggna till sig.
 
Funderar mycket på det här med Angelas rum, hur det ska bli. Har fortfarande inte köpt någon ny säng till henne, kikar runt på lite olika, även om jag mest är inne på himmelsängen jag visade här på bloggen. Finns så många som är fina. Svårt att välja egentligen. Men men, det ska snart bli av, för Angelas rum ska fixas och en ny säng ska hon ha!
 
Bjuder på två bilder på Angela från igår, när vi var ute på stan: