Potträningen går framåt

Det där med potträning är väl bra jobbigt och tråkigt! Det är ett evigt tjatande och ett evigt sättande på pottan och ett evigt uppmanande att INTE kissa på golvet. Och ett evigt uppmuntrande. Och ett evigt städande och tvättande och allt. Men tjatet och att sätta ungen på pottan hela tiden har nog varit värst... Hur många gånger man än tjatat och visat och uppmuntrat har Angela inte visat något som helst intresse för att sitta på pottan. Däremot lärde hon sig att hålla sig rätt länge. Vilket i sin tur, tyvärr, ledde till att hon bara kissade på sig någonstans här hemma... Men nu de senaste dagarna verkar allt ha tagit en plötslig vändning! Angela går mer än gärna på pottan och det går så bra så. Hon går dit och sätter sig frivilligt och i rätt tid också. Och ibland går hon och sätter sig fast hon för tillfället inte ens behöver det. Jag hoppas det fortsätter så här så hon snart kan vara helt blöjfri :) 
 
(Bildkälla).

Onsdag

Dagarna bara går och går. Likaså veckorna. Idag är det onsdag, redan befinner vi oss mitt i veckan...
 
 
Angela har hunnit gå en vecka på nya dagis. Vi är så himla nöjda! Det känns superbra med allt. Det ska kännas bra för hela familjen med dagis och det gör det nu. Som förälder har man som en känsla eller förväntan över hur det ska kännas när ens barn går på dagis, och jag måste säga att det äntligen känns rätt. Naturligtvis är det viktigt att ens barn trivs, men det finns även andra saker att väga in. Men men, det känns riktigt bra nu i alla fall :)
 
Jag jobbar på som vanligt. Det är dock inte riktigt lika full rulle som det var i somras, nu har ju alla kommit in i vardagen igen med jobb och skola och allt. Så det är lugnare i veckorna nu och det kommer vara fullt ös på helgerna framöver. Jag längtar till alla höstkläder kommer ut i butiken. Inte för att jag vill ha höst, nej nej. Jag trivs med det väder vi haft nu. Men det är alltid kul med någonting nytt och med förändring :) Idag käkade jag glass på min rast, inte helt fel ;) 

 
 
Slutet av augusti. Sommaren gick fort. Snart kommer september och då ska jag ha semester. Det är bara tre veckor dit, så vi är snart där. Vad vi ska göra på min semester berättar jag vid ett annat tillfälle ;) 
 
Annars är det rätt lugnt. Händer inte så mycket, man hinner ingenting. Inte mer än att umgås med familjen och göra sådant där som man måste...
 
 

Minne: Hatade gympan

Jag vet att jag verkligen inte är ensam om att ha hatat skolgympan på högstadiet och gymnasiet. Många är vi som hatat de gemensamma omklädningsrummen och duscharna, ett flertal gympalärare, plintarna, fotbollen, redskapsbanorna med mera, med mera. Tänk alla gånger man inte ville vara med och skyllde på lingonveckan eller ont i magen eller ont i benet eller ont i huvudet... Men då fick man istället ta en promenad och fick halv närvaro i protokollet... Men hellre det än exempelvis hinderbana eller fotboll... 
 
Gympan var dock inte bara pest och pina, det fanns roliga tillfällen också såklart. Exempelvis innebandy, spökboll och brännboll :) 
 
1
Tänk vad nervös man kunde vara för att hoppa över plinten... 
 
 
4
Skumgummibollar, användes vid spökboll. Spökboll var det roligaste på skolgympan!
 
 
5
Fy fan för de här studsmattorna! De stod både vid plintar och tjockmattor och tvingade oss att hoppa över och göra volter och sådant skit.
 
 
13
Ursäkter kom allltid från någon varje gympalektion... 
 
 
Bilder lånade härifrån.