Nya barnmöbler

Äntligen har vi beställt nytt till Angelas rum! Det blev en BUSUNGE växasäng och en GERSBY bokhylla (plus madrass för växasäng och en extra stödbräda för sängen). En annan säng är verkligen på tiden då spjälsängen är för trång och Angela fastnar med fötter och ben, samt att hon ju faktiskt snart är 3 år. Bokhyllan behövs för Angelas saker, hennes böcker och filmer och dockor och lite annat. Förvaring på höjden blir bra då det inte tar mycket golvyta (och naturligtvis kommer vi förankra bokhyllan i väggen utifall att Angela börjar klättra i den).
 
Vi valde att beställa från IKEA eftersom de har mest prisvärda produkter och barnet kan ha grejerna länge utan att grejerna blir för barnsliga efter bara ett par år. Samt att sängen vi beställt är 80 cm bred och kan dras ut till 200 cm. Andra barnsängar jag tittat på behöver man snart byta ut igen då de är rätt små och bara passar barnen när de är upp till 4-5 år. Varför ska man byta säng en gång till efter 2-3 år när man kan köpa en rejäl barnet kan ha i flera år istället?! Känns ju som att man får byta sängar för barnet många gånger under kort tid annars... Det enda vi behöver köpa nu är nya textilier och lite annat smått då vi inte hittade någonting på IKEA som passar. Men det ska bli kul att äntligen fixa Angelas rum lite mer ordentligt. Vissa saker ska bort (exempelvis lektältet och möblen som TV:n står på då de tar för mycket plats) och annat nytt ska in. Det tar kanske lite tid men nu blir det äntligen av, nu väntar vi bara på leveransen :) 
 
 
BUSUNGE Växasäng IKEA Utdragbar säng som kan förlängas i takt med att barnet växer. Ribbor av massivt trä ger ett fast stöd.
BUSUNGE växasäng, från IKEA.
(Bildkälla).
 
 
GERSBY Bokhylla IKEA
GERSBY bokhylla från IKEA.
(Bildkälla).
 
 
En kommentar publicerat i Inredning och prylar, Livet som mamma, Vardagsliv, tankar och åsikter;
#1 - - Sofia:

Den sängen har Ellie med, den är underbar och sååå fin! :D