Söndag och mors dag

Söndag och mors dag idag. Dagen började med mys i sängen och present från Angela, en tvål och body butter :) Sen blev det en sen frukost.
 
En tur på Ica medan Angela sov middag. Inte ofta jag får chansen att strosa runt på egen hand, så jag passade på medan jag ändå var ute. Skulle egentligen bara ha mjölk och frukt, men det blev så mycket mer, hehe. Så mycket lättare att handla ordentligt när man handlar utan barn, hehe. 
 
På eftermiddagen var vi till mina föräldrar för att fira mors dag. Fina blommor blev det till till mamma. Tårta fick vi där. Trevligt sällskap med mina föräldrar och min syster och hennes lille Erik :) Barnen var lite blyga först, de träffas tyvärr ganska sällan. Men det lossnade snart. Blir bra sen när de går på samma dagis :)
 
Bjuder på några bilder från dagen:
 
Angela bus när vi kom hem från mo-mo-mo-mojka. Hon ville inte gå in, ville bara
klättra och springa runt utanför huset, haha.
 
 
Dagens mat: Pasta penne med kebabsplitt, wokgrönsaker och vitlökssås.
 
 
Kvällsfika: Bullar och chokladbollar. Nej nej, vi är inga godisråttor :D
 
 

App-tips för de minsta

Okej, man ska väl kanske inte uppmuntra till mer skärmtid för barnen. Men jag tänkte ändå dela med mig av några tips på appar och spel för de minsta :)
 
 
 
Barnkanalen! 
I särklass en utav de bästa apparna för barn! Har man missat någonting på TV:n finns det i appen. Man kan enkelt följa programmen här oavsett var man befinner sig. Enkelt även för minsta barnet att hitta sina favoritprogram, eller hitta nya. Alla program har en bild och titel, så kan man inte läsa hittar man ändå programmen. Finns även tips på populära program och på program för mindre och större barn. Man kan markera favoriter genom att trycka på stjärnan under respektive program. Då hamnar programmet i en lista under favoriter, som har samma stjärnsymbol längst upp till höger. Kanon att appen är helt fri från reklam och fri från köp i app! Ett minus är att appen tyvärr kan hänga sig ibland och att en del klipp inte alltid fungerar. 
 
 
 
 
Cover art Cover art Cover art 
Talande djur-appar!
Påminner kanske något om våra gamla tamagotchis i ett uppsving, men utan all krävande uppmärksamhet med saker man måste förse djuret med. De här apparna använder sig utav telefonens microfon och härmar alla ljud. Det ditt barn säger, säger också djuret! Man kan även mata djuren och klä på dem samt leka med dem/spela spel med dem. Kul faktiskt! Minus med dessa appar är reklamen! Det kan finnas klickbar reklam både för andra appar samt reklam då man kommer till hemsidor med reklam för spel. Sjukt störande!
 
 
 
Cover art
 
Hokus Pokus Alfons Åberg FREE - screenshot
Hokus pokus Alfons Åberg!
Ett "gå-runt-och-klicka-på-saker-spel" med Alfons Åberg. Man ska hjälpa Alfons att bygga ett trädhus. För att kunna bygga måste man samla plankor och andra saker. För att få dem måste man gå runt och lösa olika uppgifter och spela mini-spel. Hokus pokus Alfons Åberg finns både i gratisversion och betalversion. Gratisversionen är tyvärr bara för att prova spelet, vill man spela hela måste man köpa den fulla versionen. 
 
 
Cover art
LEGO® DUPLO® Glass - screenshot thumbnail
LEGO DUPLO Glass!
Gillar ditt barn LEGO kommer det nog uppskatta alla LEGO-spel! Det här är dock bästa spelet! Man ska hjälpa kaninen och hans vänner att få glass. Vägen dit leder genom ett antal minispel, där man till exempel ska flytta på saker eller bygga. Jag tycker att LEGO-spelen är pedagogiska i sin uppbyggnad. För att få någonting måste man först utföra saker för att få sin belöning. Samt att man uppmanar barnet till att tänka och lösa problem. I slutet av spelet får barnet även lära sig att dela med sig... LEGO-spelen innehåller söta djur eller roliga tåg och innehåller en massa glada färger. De är gratis och fria från reklam och köp i appar!
 
 
 
Cover art
Pippis Villa Villekulla - screenshot
Pippis Villa Villekulla!
Jisses vilket roligt spel! Här får man klicka sig runt i Pippis hus. Klicka på alla saker och hitta nya mini-spel. Klä på Pippi, dansa till trumman, baka kakor, grädda pannkakor, leka kurragömma och en massa annat. Finns både i gratisversion och betalversion. Gratisversionen erbjuder bara att titta in genom fönstren på huset samt fyra av de 20 minispel fullversionen innehåller. Det är också i fullversionen man får traska runt i huset. Helt klart värt att betala för fullversionen!
 
 
 
Cover art
Radioapan – banankalas! - screenshot thumbnail
Radioapan!
Jag har aldrig varit förtjust i att lyssna på Barnradion. Men den här appen är toppen! Här kan man leka kurragömma och hitta djur som gömt sig, man kan dekorera kalaset med flaggor och lyktor, man kan baka tårta och blåsa upp ballonger. Man kan också lyssna på sagor och musik från Barnradion. Det sistnämnda är väl inte så kul, men det finns ett par låtar som är bra. Det bästa med appen är helt klart kurragömman! Sen kommer nog tårtan och lyktorna. 
 
 
 
Cover art
Nalle - screenshot thumbnail
Nalle!
Vid en första anblick kan man tycka att det är en trist och meningslös app. Hur kan ett barn gilla det här? Trist animation och en symfoniorkester som spelar musiken?! Men faktum är att den här appen faktiskt är rätt bra och att den har stor utvecklingspotential. Barnet letar självt efter alla låtar och klickar på detaljer i bilden. Lilla Snigel, Hajarna, Imse vimse spindel och Klappa händerna är några exempel på låtar man kan hitta. Alla låtar är inspelade av Malmö Symfoniorkester. Det bästa med appen är att man får sitta och leta och hitta låtarna och att det finns ett flertal låtar. Men man vill ha fler låtar och större bild att leta igenom! Det finns dock två delar i appen. Den ena innehåller de här mer klassiska barnvisorna, och den andra innehåller (tyvärr) jullåtar. Appen har alltså inte uppdaterats sedan före jul, vilket jag tycker är trist. De kunde väl åtminstone ta bort julen från appen... Men appen verkar uppskattas här hemma och jag tycker den ändå är bra i sin helhet och jag tror att den kan ha stor utvecklingspotential, bara de uppdaterar den!
 
 
Alla bilder är lånade från play.google.com.
 

Myslördag

Lördag idag. En mycket regnig sådan. Har spöregnat hela dagen! Men vi trotsade busvädret på förmiddagen och gick till Ica för att handla lite smått. Sedan hem till tvättstugan och en lunch med korv med bröd. Är verkligen inne på det här med korv med bröd just nu. Är ju perfekt lunch om man ska ha någonting som går snabbt och som uppskattas utav både barn och vuxen. Och korv med bröd är ju så gott, med ketchup på! :)
 
Annars har vi bara varit hemma idag. Vi har suttit hemma med trav, film (Alvin) och lite gott att äta, både mat och fika och frukt och allt. Mest en massa mys i soffan blev det idag faktiskt :)
 
Vi skippade pizzalördag idag på grund av vädret och lagade mat istället, pizzan tar vi imorgon. Det blev kött och potatiskroketter idag. Så länge sedan man åt potatiskroketter! Angela hade aldrig ätit det förut, men hon gillade dem :) 
 
Snart fortsätter myset i soffan med någon film (inte Alvin, haha) och lite cider och snacks :)