Nya stövlarna

Det blev nya vinterstövlar åt mig själv och Angela (och mössa+halsduk åt gubben). Vi beställde från Zalando och idag fick vi paketet. Och jag är så himla nöjd! :) Våra stövlar är sååå fina :) Vi inviger dem imorgon så får vi se hur de är att gå i och om de är tillräckligt varma. Hoppas på det, eftersom mina gamla vinterstövlar inte var varma, de släppte igenom kylan vid minusgrader och ännu värre blir det när det är snö också, vilket jag minns från förra vintern med de gamla stövlarna :/ Angelas stövlar beställde vi större storlek på, 26/27. Det är så himla svårt att hitta stövlar i hennes storlek, som egentligen nu är 25/26. 24/25 blir för litet och 26/27 är egentligen lite för stort. Och att hitta stövlar med exakt storlek 25 eller 26 går ju knappt. Antingen finns det inte eller så är det slut i lager. Men tänker även på att man ju vill få plats med tjocka sockor i stövlarna också ifall det blir smällkallt. Jaja, det blir nog bra :) Så här ser i alla fall våra nya vinterstövlar ut:
 
 
Mina nya vinterstövlar från Anna Field.
 
Angelas nya vinterstövlar från Stups. 
 
 

Första advent

Idag är det första advent. Och jag har haft en ledig helg, superskönt. Idag har vi tvättat och så har vi hälsat på Café Orlog samt varit iväg en sväng till Katrineholm där vi köpt lite smått. Annars har vi varit hemma och haft det skönt. 
 
Hade egentligen tänkt att vi skulle gå på julmarknaden uppe i Thuleparken, men struntade i det. Hade även tänkt att vi skulle hälsa på mina föräldrar idag, men det hanns inte med i och med tvättstugan och trippen till Katrineholm, tyvärr. Får ta det nästa lediga dagar. 
 
Har precis tagit en adventsfika och snart ska jag klicka runt lite och sedan titta på Andra Avenyn tänkte jag :)
 
Bjuder på lite bilder :) 
 
 
En adventsdikt jag skrev för flera år sedan :)
 
 
På Café Orlog blir man så här glad när första-advent-trubaduren spelar och sjunger
"I ett hus vid skogens slut" :D 
 
 
   
Vilken lycka när man hittar ett gäng tomtar som är lika stora som en själv :D
 
 
Adventsfika! Saffransklipp och pepparkaka. Gubben fick te och jag drack glögg.
 

Nagelbitare

En ful ovana Angela har haft en tid är att hon biter på naglarna. Rätt vad det är stoppar hon in fingrarna i munnen (ett finger i taget ska tilläggas) och biter på naglarna. Ibland verkar hon göra det medvetet och ibland verkar det som att hon inte ens tänker på att hon gör det. Oavsett vilket spelar det ingen roll vad man gör. Det hjälper inte att säga till henne eller att dra bort fingrarna. Det vet man ju själv hur det är att bita på naglarna, det blir ett beroende, en ful ovana som är väldigt svår att bli av med... Jag antar att det går över med tiden och att vi får fortsätta tjata på henne. Tur i alla fall att naglarna inte blir så pass nedbitna att de ser hemska ut...
 
Har ni några tips på hur man ska få barnet att sluta bita på naglarna?
 
Har era små barn några fula ovanor?
 
(Bildkälla).