Europavalet 2009

Nu kan man säga att det bara är en vecka kvar till Europavalet 2009. Förra gången det var val hade jag ingen aning om att det här valet existerade. I år var det väl mest en slump att jag hörde talas om det. Fick inte ens ett röstkort förra gången, skumt!

Men i år ska jag rösta i alla fall. Man kan ju inte vara soffpotatis. Eftersom Sverige är med i det där jävla EU-helvetet, är det väl egentligen tveksamt om man ska rösta då eller inte. För varför ska man rösta i ett val till något som man är emot? Samtidigt vet man ju att Europaparlamentet har stort inflytande för alla länder som är med i EU, och därför bör man väl rösta, oavsett om man är för eller emot EU.

Frågan är ju då vad man ska rösta på. Jag är sosse, det kan jag tala om på en gång :) Jag röstar rött i riskdagsvalet och kommer göra det nu också. De enda som bryr sig om människan, det är Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. De som inte bryr sig ett skit om folk, det är Moderaterna. De bryr sig bara om deras egna pengar och om alla de som redan har en massa pengar. De skapar större klyftor i samhället och gör så att de fattiga får ännu mindre pengar än vad de redan har.

Det är mycket snack om att man ska rösta och tänka på miljön och alla de hot som finns mot miljön. Visst är det viktiga frågor, men jag bryr mig mer om utsatta människor. Jag kommer säkerligen att rösta på någon som bryr sig om mänskliga rättgheter och frihet, både i Sverige, EU och internationellt.

Hur tänker ni om Europavalet? :D