Spartips á la Joakim von Anka

Economista de lux á la Joakim Von Anka...
 
 
• Turkronan!
Turkronan som ger dig tur, lycka och framgång. Allra helst ska den vara i guld och vara den första pengen du någonsin tjänade. Om inte annat, ta ett vanligt mynt, stoppa i fickan eller förvara den under glaskupa som på museum och hoppas på att den fungerar som en sorts lyckoplacebo!
(Bildkälla).
 
 
 
• Snåla med tepåsarna och kaffepulvret!
Dricker du te byter du inte tepåse varje gång du tar en ny kopp. Du ser helt enkelt till att använda samma tepåse för femtioelva koppar, helst fler. Nåde den som byter tepåse innan gränsen är nådd! Likadant gör du med kaffet. Koka kaffe genom samma kaffepulver femtioelva gånger!
(Bildkälla).
 
 
 
• Sätt snöre på ett mynt!
Köper du saker i automater? Sätt ett snöre på ett mynt och hoppas på att kunna dra ut myntet igen, så kan du köpa otaliga tuggummin, leksaker, godis och annat från automater, med en och samma peng. Du kan även göra detta med din turkrona, så löper du även mindre risk att tappa den när du har den i fickan samtidigt som du kan handla gratis från automater och även ha större chans på att allt i automaten kommer ut till dig på ett och samma köp!
(Bildkälla).
 
 
 
• Lev på andra!
Öppna ett antal gruvor och företag. Tillverka allt så billigt som möjligt, helst gratis, och sälj så dyrt eller smart du kan. Kvaliteten på det du säljer bryr du dig inte om, bara det säljer och bara du tjänar så mycket som möjligt på det. Underbetala dina anställda och låt dem arbeta gratis på övertid och ge dem inga som helst förmåner. Löneförhöjning är inte diskutabelt! Se till att de sliter och jobbar häcken av sig och låt dem inte ta några raster. Låt dem arbeta på sina födelsedagar, under hela påsken och till och med hela julafton. Se även till att utnyttja dina släktingar på samma vis!
(Bildkälla).
 
 
 
• Åk på skattjakter!
Hitta skattkartor på oväntade platser eller hör talas om kända men ohittade skatter och åk och leta efter dem. Helst ska du ha ett eget privatplan du kan åka med där piloten är en släkting du kan se till att utnyttja. Hoppas på att du kan hitta gömmor med guld och pengar i massor och se till att behålla allt för dig själv!
(Bildkälla).
 
 
 

• Skaffa en pengabinge!
Skaffa dig en pengabinge och spara alla dina pengar där. Släng in varenda sedel och varenda mynt du tjänar så att pengarna i botten blir gamla och ogiltiga och så att du kan bada och simma i pengarna samt åka skidor på dem.
 
(Bildkälla). (Bildkälla).