Göra egna langos?

Langos är en maträtt från Ungern. Man gör en deg som man sedan friterar i en panna, så man får ett friterat bröd. Och sedan lägger man en fyllning ovanpå. Mina tankar förs lite grann till en friterad pizza... Vad man baserar degen på och vad man lägger på för fyllning är väldigt olika. Jag tänker mig en fyllning utan en massa onödigt kladd då rätten känns ganska onyttig i sig då man friterar brödet... Samtidigt känns kladd lite nödvändigt... Jag har i alla fall ätit langos en gång på en marknad. H e r r e g u d vad gott det var! Dock har jag ingen aning om ifall det var med jäst eller bakpulver och om det var potatis eller mjöl eller både och i. Jag funderar i alla fall på att testa att göra egna langos någon dag, ska bara hitta ett bra recept först, helst utan jäst och kanske helst med både mjöl och potatis... Som fyllning tänker jag mig nötfärs och grönsaker på en och på en annan tänker jag mig tomatsås och ost... Får se lite vad vi har hemma som passar. Nomnomnom! :) 
 
 
(Bildkälla 1, bildkälla 2, bildkälla 3).
5 kommentarer publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter
#1 - - Ida Edström - Östersunds näst största blogg.♛:

det är jättegott!!

- <3

#2 - - MADDISENJ:

Det är så gott

#3 - - Kajsa:

Gott! :)

#4 - - Molly Askefjord:

Fin blogg! :)

#5 - - ♫♪ sandra:

åh langos är såå gott!