Nyårsmat och dessert

 
Sjömansbiff och hasselbackspotatis. Gott och lyckat. Skitsnack att det blir skosula av att steka detta kött i stekpanna! Som att steka lövbiff i mindre bitar...

 
Desserten blev honungsstekt banan i ugn, med mandel och bär. Hade faktiskt inte ätit stekt banan tidigare. Var kanske ingen höjdare, hade varit bättre med grädde till. Men är troligtvis ingenting vi gör igen.
3 kommentarer publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter
#1 - - Annika:

Det är gott med rödvinssås till eller bara något slags kryddsmör !

Svar: Hm, är inte så bra på det där med såser :D Men hade funderat på något kallt klet, men det blev inget eftersom jag inte visste vad jag skulle göra :D Ska kika på kryddsmör nästa gång, tack för tipset! :)
MaryCaroline

#2 - - Annika:

Jag ska fixa lite enkla såsrecept till dig som du inte kan misslyckas med !

Svar: Åh, tack snälla! :) Då blir nog gubben glad också :)
MaryCaroline

#3 - - Annika:

1 st morot
3 dl rödvin
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk honung
1/2 - 3/4 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
2 msk smör
1 1/2 msk maizenaredning (mörk) Skala och skär moroten i mindre bitar. Koka i rödvin och vatten ca 10 minuter. Ta upp dem.
Tillsätt soja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt smöret och vispa i maizenaredningen. Låt koka ca 1 minut

Svar: Ja, det lät ju enkelt faktiskt :) Tack! :)
MaryCaroline