Scones med havregryn och solrosfrön
Men se på fan, jag har bakat bröd!!! :) Fick för mig att jag var sugen och det gjorde jag rätt i. Hittade ett recept på scones med havregryn och solrosfrön. Så jag bakade en sats. Ville inte dubbla satsen ifall det inte var gott. Men det var det. Jättegott! Så detta kommer jag absolut att baka igen :)

Scones med havregryn och solrosfrön
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl havregryn
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl solrosfrön
- 50 g smör eller margarin
- 1 1/2 dl filmjölk eller naturell yoghurt (jag använde mjölk)
- 50 g smör eller margarin
- 1 1/2 dl filmjölk eller naturell yoghurt (jag använde mjölk)
Sätt ugnen på 250°.
Blanda alla torra ingredienser. Lägg i smör/margarin och fördela. Tillsätt fil eller yoghurt (jag använde mjölk) och blanda snabbt ihop degen. Dela degen i två delar på en plåt med bakplåtspapper. Platta och forma bröden med mjölad hand. Strö på solrosfrön och tryck in dem lite i degen för att de ska sitta kvar. Skåra bröden med en kniv och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter.
Jag gillar inte scones, men det är rätt kul att baka. :)