Sverigedemokraterna inför valet 2010

(OBS! Långt inlägg, läs om du orkar :P ).Ett hett ämne i år är Sverigedemokraterna som växer sig allt starkare. Men vad vill de säga inför valet 2010? Här är svaret och dessa tre områden är de områden de prioriterar:


(Alla rubriker och punkter är citerade från sverigedemokraterna.se).


♠ EN ANSVARSFULL INVANDRINGSPOLITIK

• En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandringens omfattning till en nivå som inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland.

• En återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet
och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom.

• Ett kraftigt utökat stöd till FN:s flyktingorgan, UNHCR, och de miljontals verkligt nödlidande flyktingar
i världen som saknar möjligheter och resurser att ta sig ifrån konfliktområdenas närhet.KRAFTTAG MOT BROTTSLIGHETEN

• En kraftig straffskärpning för grova och upprepade brott genom bland annat införandet av verkliga livstidsstraff utan möjlighet till tidsbestämning eller benådning för de farligaste brottslingarna, obligatorisk utvisning av alla utländska medborgare som begår grövre brott samt ett omedelbart avskaffande av nuvarande praxis där domstolarna ger återfallsförbrytare mängdrabatter på brott.

• Ett nytt system för utbetalningar av skadestånd
, där staten garanterar brottsoffren den ersättning de har rätt till, oavsett gärningsmannens vilja eller förmåga till betalning.

• Ett offentligt register över dömda pedofiler
samt tillåtande av brottsprovokation under välreglerade former i jakten på så kallade nätpedofiler.
EN TRYGG OCH VÄRDIG ÅLDERDOM

• En kraftig förbättring av pensionärernas ekonomiska villkor. Sverigedemokraterna kan inte acceptera att pensionärerna, som under lång tid fått se sina villkor försämras, också skall beskattas hårdare än löntagare och vill därför avsätta minst 13 miljarder kronor till en rejäl skattesänkning för landets pensionärer.


• En kraftig ökning av antalet trygghetsboenden.
Sverigedemokraterna vill ge kommunerna ett statligt investeringsstöd med syfte att snabbt få till stånd en kraftig ökning av antalet trygghetsboenden för de äldre som inte längre kan klara sig på egen hand, men som inte anses vara tillräckligt hjälpbehövande för att få plats på ett särskilt boende.


• En matreform för våra äldre.
Sverigedemokraterna vill ge kommunerna ett statligt stimulansbidrag med syftet att ge så många brukare inom äldreomsorgen som möjligt chansen att varje dag få nylagad, välsmakande och näringsrik mat.

Min åsikt: Jaha, de prioriterar alltså invandring, brottslighet och ålderdom. Inte ett ord om vård, skola och arbetslöshet. Det är alltså INTE områden Sverigedemokraterna prioriterar. Lite märkligt då att så många ungdomar vill rösta på Sverigedemokraterna då de inte kommer få ut speciellt mycket av vad Sverigedemokraterna vill och prioriterar.

Att Sverigedemokraterna inte bryr sig speciellt mycket om människor och mänskliga rättigheter är ju tydligt. De skiter fullständigt i om människor kommer undan faror och räddar sina liv och de skiter fullständigt i om människor får bo och leva med sina familjer och de skiter fullständigt i att hjälpa utsatta människor. Däremot kan de tänka sig att hjälpa människor medan de är kvar i sina hemländer. Wtf? Dubbelmoral värre! Och inte ett ord om VAD de menar med nödlidande flyktingar, HUR det ska gå till eller VART utsatta människor ska ta vägen. Och om Sverige ska hjälpa till ekonomiskt med detta kan vi ju lika gärna ha kvar invandringen och avsätta pengar till det! Inga besparingar med andra ord, som vissa i Sverige förespråkar! Och varför ens bry sig om hur det ser ut i Danmark och Finland? Det här är Sverige, varför följa grannländernas exempel? Och har de det verkligen bättre? Om man tycker att det är bättre i våra grannländer kan man istället flytta dit!

Anpassa sig till svenska samhället? Javisst, men inte till vilket pris som helst. Det får inte gå ut över religioner, sexualiteter eller etniciteter. Och då kan det bli svårt om man frågar mig. Naturligtvis ska alla känna till lagar och regler och även följa dem, men där får man nog stanna!

Att offentliggöra pedofiler tror inte jag är en bra idé. Dels kränker man deras integritet, dels är det ingen lösning på problemen. Problemen kvarstår även om dessa pedofiler offentliggörs. Naturligtvis hatar jag pedofiler och de borde sitta inspärrade allihop och även bli steriliserade. Men som sagt, det är nog ingen lösning.

Självklart ska offer ha skadestånd! Men det är gärningsmannen och ingen annan som ska betala! Staten ska inte betala detta, varifrån ska de pengarna komma? Från skattepengarna naturligtvis! På det sättet får offret inte ut något av gärningsmannen, vilket jag tycker är fel. Vi i samhället ska inte betala för en gärningsmans brott! Det får lösas på annat sätt om gärningsmannen själv inte har några pengar!

När det gäller pensionärerna, ja vad ska man säga? De har det inte lätt och på ett sätt borde de väl inte betala lika hög skatt. Men varför ska de särbehandlas när vi alla lever i samma samhälle? Det finns ju också pensionärer som har det gott ställt, då hamnar de också i skattesänkningen. Dock är det kanske rätt att pensionärer inte ska skatta mer än löntagare. Men jag tycker att det är rent individuellt faktiskt. Man kan inte dra alla pensionärer över en kam!

Trygghetsboende för äldre? Ja, vad fint det ska låta. Inte längre klara sig på egen hand men inte vara tillräckligt behövande för särskilt boende? Eh, okej? Säger inte det emot varandra lite? Enligt min bedömning skulle detta gälla den grupp av människor som har hemtjänst. De bor fortfarande hemma men de klarar inte av allting själva och får hjälp utifrån. Vad behövs då trygghetsboende till?

Matreform för äldre? Ja, det är väl klart att äldre ska få äta nylagad och god och näringsrik mat. Men vad finns det som säger att de inte får det idag?


Själv kommer jag ALDRIG att rösta på Sverigedemokraterna. De satsar helt fel om man frågar mig och deras värderingar är ingenting som tilltalar mig. Dessutom tycker jag att många av deras punkter inte passar Sverige.Vad tycker du om Sverigedemokraternas satsningar för valet 2010? Vad fattas? Vad är bra? Vad är dåligt? Kan du tänka dig att rösta på dem?

2 kommentarer publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter
#1 - - - My Life by Paula Lundholm:

Håller verkligen med. Bra skrivet! :)

#2 - - Lorena:

nej det är ju så olika det där med vilka kläder man gillar!