Snart drar jag

Snart ska jag gå hemifrån, så vi hörs imorgon istället. Så länge kan ni läsa mina andra inlägg och kommentera gärna också ;)


Vi hörs! :)

Man blir inte fet av fett!

Man blir inte fet av att äta fett! Aftonbladet skriver:

"Det är inte fettet som gör oss feta. Det menar de brittiska forskare som studerat matvanorna hos 90 000 personer i Europa under en tioårsperiod. Man fann inget samband mellan mängden fett i maten och om personerna gick upp i vikt eller inte. Det här betyder att vi ska sluta fokusera på fettet i maten och i stället äta en balanserad kost och göra oss av med de överblivna kalorierna genom att röra på oss. Källa: www.dn.se".No shit! Det har man ju inte fattat för länge sen eller så?! Återigen visar forskare och medier på sådant som redan var ganska självklart. Jag har alltid ätit mycket fett och aldrig brytt mig om hur mycket fett produkterna innehåller, och jag har aldrig gått upp i vikt av att äta mycket fett. Jag tycker också att produkter med mycket fett är mycket godare än produkter med mindre fett. Dessutom, man går snarare upp i vikt av light-produkterna. Mindre fett i produkterna = fler konstgjorda tillsatser = gå upp i vikt + att man blir mer sötsugen av light-produkter. Man går snarare upp i vikt av alla sockerarter, sötningsmedel och andra konstgjorda ämnen + allt protein och stärkelse och sånt som finns i det vi äter. Det är det jag säger. Man ska äta vad man vill, till man blir mätt, inte äta bara för att det är gott och man ska motionera!

Melodifestivalen, deltävling 4

Ikväll är det dags för deltävling 4 i Melodifestivalen. Jag kommer sitta klistrad framför TV:n då. Tror det blir ganska tufft ikväll faktiskt, med tanke på utbudet. Som det känns nu finns det ingenting som man direkt tror på. På svt.se kan man tjuvlyssna på bidragen, men det har jag inte gjort, det är inte lika roligt att titta sen då. Utbudet ser ut så här, med låtbeskrivningar (lånat från svt.se):


- Anna Bergendahl - This is my life. Existentiell självständighetsförklaring i organisk midtemposkrud.
Min åsikt: Anna är en fantastisk sångerska som vi känner igen från Idol. Dock låter det som en trist och konstig låt detta.


- Lovestoned - Thursdays. Melankolisk, men smittande reggae á la Lovestoned, om att göra det bästa av vardagen.
Min åsikt: Som jag förstår det är detta en popgrupp. De ser intressanta ut faktiskt, och låten verkar ganska intressant den också.


- Neo - Human frontier. Livsbejakande, melodiös, dansans upptempopop som ger en energikick.
Min åsikt: Neo ser ut som en svensk Mika. Dock förväntar jag mig inte för mycket av detta, trots att låten kanske kan vara intressant. Känns mest som att det kommer vara en låt i mängden.


- Noll disciplin - Idiot. Punkig upptempolåt, skatepunk med attityd.
Min åsikt: Nej!


- Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar. Klassiskt glad, upptemposchlager.
Min åsikt: Pernilla är veteran inom schlager. Hon om någon borde kunna det här och ta hem hela skiten. Dock gillar jag inte henne, hon är som ett vuxet fnittrigt barn. Dessutom tror jag inte detta är en låt som kommer fram.
Pernilla känns 80-tal.

- Peter Jöback - Hollow. Storslagen, skriven i förtvivlan av ett ensamt hjärta.
Min åsikt: Gillar inte direkt Jöback heller, men sjunga, det kan han verkligen. Dessutom verkar låten intressant. Givet!


- Py Bäckman - Magisk stjärna. Cool låt, vass text, en låt som fäster.
Min åsikt: Py Bäckman, även hon veteran, känns väl inte direkt intressant överhuvudtaget. Låttiteln låter inget vidare den heller. Tror inte på den här.


- Sibel - Stop. Snabb, cool poplåt, energisk. Om en kille som inte kan bestämma sig.
Min åsikt: Gillar inte direkt Sibel heller, hon känns trist och jag tycker inte riktigt att hon levererar musik på ett bra sätt. Hon berör inte. Låten verkar okej när man börjar läsa om den. Men när man får veta vad den handlar om låter det inte bra, låter bara fjantigt.Hur tror ni det går ikväll? Jag satsar nog på att Jöback och Lovestoned går direkt till finalen i Globen.