Livet är ingen tävling!!! Eller?!

Någonting jag är väldigt trött på är att de flesta människor verkar gå runt och tro att allt i livet är någon jäkla tävling! Ursäkta att jag låter brysk, kanske är det så i livet, att det mesta går ut på att man ska tävla mot varandra och vinna, oavsett om det är medvetet eller omedvetet. Men det går ju ta mig tusan för långt!!! Tycker inte ni det också? Och allra värst är det väl ändå när det gäller tjejer...




Varför ska vi alltid konkurrera så förbannat med varandra? Va? I skolan till exempel handlar det bland annat om både utseende, attityd och betyg. Alla ska alltid hålla på och bräcka varandra. Man ska vara så snygg som möjligt, man ska vara antingen så schysst som möjligt eller så ska man inte bry sig ett skit om någonting och så är det ju det här med betygen. Det verkar som att många inte kan glädjas över att ens vänner eller klasskompisar får bra betyg på proven och/eller i ämnena/kurserna. Innerst inne surar man och blir förbannad när det går dåligt för en själv (okej, kanske inte så konstigt, men ändå) och vännerna fått VG eller MVG på ett prov. Varför inte bara skita i det och gå vidare och satsa på omprovet och kommande prov och lektioner/föreläsningar istället för att sura och låta det gå ut över andra? Varför inte glädjas åt att det går bra för andra? Det ger Dig så mycket mer i slutändan också på olika sätt och vis!


Utseendet! Visst, det kan spela roll i många fall. Men varför tävla med det? Och varför sura för att andra ser bra ut? Vi ser ändå alla olika ut och har olika förutsättningar och är vackra på helt olika sätt. Varför ska man alltid se ner på andras utseenden och höja sig själv till skyarna? Okej, man ska älska sig själv, men hur kan man egentligen jämföra olika människors utseenden när alla ser helt olika ut och när alla har olika smak på vem/vad som är snygg/snyggt? Dessutom har vi även inre egenskaper som är mycket viktigare än de yttre! Det får vi inte glömma! Dessutom finns det definitivt viktigare faktorer i livet än utseendet... Inget att haka upp sig på alltför mycket alltså...


                   


Pengar! Varför ska tjejer alltid visa att de har så förbannat mycket med pengar? Även om de inte egentligen har det... Status? Makt? Respekt? Varför bry sig så mycket om pengar och prylar när det finns viktigare saker i livet? Varför visa att man har mer pengar än andra? Vad spelar det för roll egentligen? Är det verkligen någonting att "tävla" med? Vad vinner man på det? Lycka? Vänskap? Kärlek? Det man vinner med pengar är ofta falskt, i synnerhet om det handlar om vänskap och kärlek...


Och sen har vi det här med att slåss om killar. Vad fan är det? Det är nästan värre än ovanstående punkter. Okej, jag förstår att man såklart kan bli intresserade av samma kille (det är faktiskt lätt hänt). Men varför deppa ihop om han inte är intresserad (Du kan knappast tvinga honom att bli det!) eller om han blir tillsammans med någon annan eller redan har en tjej? Varför ska man vara en bitterfitta för det för att sedan försöka göra livet surt för killen ifråga och den eventuella flickvännen som även finns med i bilden? Och varför ens göra livet surt för den eventuella flickvännen som med stor sannolikhet inte ens vet om att det fanns någon "tävling" om killen? Vad vinner man på det? Du vinner ingenting! Även om Du gör det anonymt/"anonymt" kommer det i vilket fall fram förr eller senare att det var Du som försökte sätta käppar i hjulet. Om man ens försöker sig på att förstöra eller göra livet surt för killen (och den eventuella flickvännen) är man snarare en stor förlorare som inte kan ta motgångar och som inte kan gå vidare och föregå med gott exempel istället. Om Du är en sådan typ av tjej kommer Du aldrig vinna någonting i slutändan, speciellt inte killen Du är intresserad av. Han kommer snarare ta ännu större avstånd från Dig, var så säker på det.


Det här var bara några exempel jag tänkte på. Vad tycker Ni? Är livet med alla dess faktorer en massa tävlingar vi måste vinna eller förlora? Måste det vara så? Är det en del av den mänskliga överlevnaden? Men har vi i så fall inte kommit längre i utvecklingen än så?



7 kommentarer publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter
#1 - - Madde:

Oj du har så himla rätt tävlas hit och dit helt galet att man inte bara kan få vara och köra sitt race utan att någon är "bättre" osv. Uscha!

#2 - - Sofia&Isabella:

sv: vi såg på the roommate i svensk text fast inte i så jätte bra bild :)

#3 - - ep:

Bra blogg :D

#4 - - my beauty secrets:

så sant så santb !

#5 - - linda:

Bra och klokt inlägg. Man kan verkligen fråga sig varför vi inleder detta liv av tävling och konkurans. Värst är vi tjejer. Där visar vi tyvärr tydligt att vi fortfarande är svagare är männen då vi påverkas oerhört mycket att dagens samhälle och pressen på hur man ska se ut, vad man ska ha på sig, jobb, killar m.m Det är kul nu när värmen kommer och dom "fittkorta" kjolarna och mega-urringningarna kommer fram där man bara skriker: Titta på mig, titta på mig!!! Vi litar inte längre på vår insida så vi tappar alla respekt för vår utsida.... tråkigt men sant.

#6 - - Jasmine:

Jag tycker att du har en riktigt nice blogg! Har du ork så slå även ett öga på min :).

#7 - - Majken:

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din sida, men jag är glad att jag gjorde det :D. Prenumererar nu på din sida på BlogLovin'!