Calle Schulman i SOLO = Bottennapp!

SOLO, vårt älskade magasin, vår Bibel, vår kompis, vår guru! SOLO är utan tvekan det bästa magasinet med en bra blandning av mode, skönhet, prylar och livshistorier, samt lite annat. Underbara foton och underbara artiklar! Ett härlig gäng av tjejer på redaktionen! Men det finns en sak jag numer retar mig fruktansvärt på...!

Längst bak i SOLO finns det numer en krönika. Men mitt bland en redaktionen av tjejer, tjejmode, tjejgrejer och tjejämnen, dyker det i slutet upp en kille som berättar om sin syn på saken, om dittan och dattan. Det är såklart Calle Schulman i Sista Skriket jag pratar om. Och jag tål bara inte den karln!!!





Exempel på krönikor skrivna av Calle Schulman:

"Tatueringar är billigare än psykologbesök" (SOLO nr 11, 2010)
Här säger Schulman att alla som jobbar med media borde gå till en psykolog, för att de är trasiga och har problem med sig själva. Han själv har gått hos en psykolog som konstaterat att Schulman är egenkär och inte har någon skam och inte känner ånger, han har inget dåligt samvete. Vidare säger han att hans sätt att ångra är att tatuera sig, som bestraffning mot sig själv. Det är billigare än att gå till en psykolog! Han menar också att man borde älska sig själv (vilket gäller både honom själv och alla andra) vilket skit man än ställer till med.


"Vi är inte lika!" (SOLO nr 5, 2011)
Här uttalar sig Schulman om feminism. Han tycker att han som man borde få vara med och hjälpa till i feminismen och att folk, speciellt kvinnor, blir förbannade om man uttalar sig att det specifikt rör sig om kvinnor vid specifika tillfällen. Han menar att män som vill vara med bara får skit. Han undrar sedan om vi verkligen är lika vi kvinnor och män, är det trevligt att se oss som ett och samma? Finns det inga härliga skillnader? Tjejiga saker gör Schulman varm. Han älskar att betala notan och hålla upp dörren, vara en gentleman. Han älskar skillnaderna! Vidare menar han att många kvinnor inte vågar vara kvinnliga på grund av feminismen. Män och kvinnor är inte lika, är det inte därför vi älskar varandra?


"Bästistar gör inte slut" (SOLO nr 6, 2011)
"Jag är så glad att vara man". Så inleder Schulman denna krönika. Män slipper att föda barn, flytningar, mens, PMS, funderingar över bröstoperationer och för att han slipper skitsnacket. Han menar att vi tjejer snackar skit bakom varandras ryggar och hugger varandra i ryggen hela tiden. Han menar att det borde vara tvärtom, i kampen för jämställdhet. Han berättar att tjejer i hans barndom och ungdom som var bästisar "gjorde slut" och blev fiender och mobbade varandra. Mobbning som var värre än killarnas mobbning. Han pratar om själsliga ärr och att män inte gör så. Han menar att män inte psykar varandra och att de håller ihop. Schulman uppmanar oss tjejer att inte göra som vi gör och att istället förena oss. "Bästisar gör inte slut".


"Det farliga med att vara en drömkille" (SOLO nr 8, 2011)
Att dejta och att sedan inleda ett förhållande. Man kan inte på dejten visa sig vara en person och sedan i förhållandet ändra på sig. På en dejt kan man utge sig för att inte gilla grabbkvällar bara för att få pluspoäng hos tjejen, men att killen i själva verket älskar sina grabbkvällar. Då kan man enligt Schulman inte senare i förhållandet gå ut med att man vill vara ifred och gå på grabbkväll. Man vill på en dejt visa sina bästa sidor och vara en härlig person. Allt för att vara mer intressant och attraktiv, trots att det kanske inte är sant det man visar och säger. Man visar sig vara en drömkille. Och sen måste man fortsätta vara den drömkillen i förhållandet. Det är omöjligt att efter en dejt och en bit in i förhållandet att ändra det man sagt och gjort på dejten, att ändra den drömkille man var. Det skulle skapa en kris. Han menar också att hans exempel kan appliceras på oss tjejer, att vi måste sänka våra ribbor när vi dejtar. I slutet av krönikan skriver Schulman så här om att träffa grabbgänget: "Jag sa till Anitha redan från början att det är viktigt för mig. Och nu måste jag träffa dem. Haha. Så jävla ägd hon är. Hon gick rätt i fällan!".






Min åsikt: Alltså, vad fan är det här? Hur kan en så härlig och peppande tidning som SOLO låta Calle Schulman skriva krönikor??? Jag vill även minnas att jag till och med har läst någonstans att han skrivit om att han och hans tjej delar rakhyvlar, att hans tjej har flytningar och att han kan känna lukten av mens! Han måste ha allvarliga problem! Fy fan säger jag bara! Visst, han kanske ibland har rätt i vissa saker och att han kanske inte alltid menar fullt ut vad han skriver och han kanske är ironisk och sarkastisk, men det gör ju ingenting bättre. Nej, det var ett misstag av SOLO att låta en som Calle Schulman skriva krönikor på det här sättet i deras fantastiska tidning!


Läser ni SOLO? Har ni läst Calle Schulmans krönikor? Vad tycker ni?
En kommentar publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter
#1 - - Alexandra - Uppsalas största blogg:



sv: åh tack så mkt för åsikten om kjolen kommer ta in den i webbshopen från och med imorgon ;D