Minnen från uppväxten

Hittade två roliga listor på omtalat.nu, "14 saker vi som gick i skolan på 80-talet minns med fasa" och "25 saker alla som var barn på 90-talet garanterat kommer ihåg". Nu gick jag ju inte i skolan på 80-talet, men en del saker passar senare också. Delar med mig av några favoriter från dessa två listor:
 
5. Date. Deodoranten som kunde gasa ihjäl ett helt omklädningsrum med 13-åriga flickor.
"Date. Deodoranten som kunde gasa ihjäl ett helt omklädningsrum med 13-åriga flickor". Haha, ja den beskrivningen var ju rätt bra. Typ alla hade Date i väskan. Tänk er ett omklädningsrum som stinker av 4-5 olika Date-dofter. De flesta hade tyvärr Robyn, jag avskydde den Date-doften, haha.
 
 
8. Overheadprojektorn. Det jobbiga var minuterna som gick innan läraren fattade hur plasten skulle läggas på lampan och hur skärpan ställdes in.
"Overheadprojektorn. Det jobbiga var minuterna som gick innan läraren fattade hur plasten skulle läggas på lampan och hur skärpan ställdes in". Haha, klockrent! Det var ju likadant varenda gång, även om en och samma lärare använt overheaden femtioelva gånger tidigare :D
 
 
13. Skrivstilsövningar. Meningslösa upprepande bokstavsträningar där vi lärde oss skriva oläsligt
"Skrivstilsövningar. Meningslösa upprepande bokstavsträningar där vi lärde oss skriva oläsligt". Eh, ja typ. Vem idag använder sig utav den skrivstilen vi lärde oss på mellanstadiet? Inte många i alla fall. Dock kan jag idag tycka att skrivstilen är mycket finare än vår vanliga handstil. Vanlig handstil är ju också i många fall oläsligt...
 
 
4. Pogs
"Pogs. Pogs och slammers förgyllde rasterna i skolan. Någon kompis hade en pogs-maskin och det var förbjudet att använda "bomben"". Pogs var ju hur kul som helst! Hade en del pogs, men oftast förlorade jag. Jag var rätt dålig på pogs, som med de flesta andra spel, haha. Men pogs-maskin och bomben, vad tusan är det?!
 
 
6. Svenska såpoperor
"Svenska såpoperor. Tre kronor, Rederiet, Skilda världar, Nya Tider, Vita Lögner. Så dåligt, fast så bra!". Man satt ju som fastklistrad vid TV:n. Jag älskar fortfarande de gamla såporna! Dock är det ett flertal jag inte sett, men Tre kronor, Rederiet, Skilda världar och Nya tider ♥
 
2 kommentarer publicerat i Egointervjuer & Listor, Vardagsliv, tankar och åsikter;
#1 - - Sofia :

Nu är jag visserligen född 91, men jag är också uppväxt med detta! Fy vad man längtar tillbaka <3

Svar: Hihi, javisst gör man det :) Älskar all nostalgi :)
MaryCaroline

#2 - - Mizca:

Jag älskade pogs, hade hur många som helst och vann ganska ofta. När vi hade glömt mattan att använda snodde vi musmattan i klassrummet och den blev till slut full av hål då vi slog så hårt.
Bomben vet jag inte vad det är men pogmaskin hade en kompis med .. man kunde tillverka egna pogs med foton på sig själv och tidningsutklipp och sådana saker =)

Svar: Jaha, vad kul att göra egna pogs :) Hade vi haft en sådan skulle vi nog ha gjort egna pogs hela tiden :D
MaryCaroline