Julgodis

Idag har vi bakat lite julgodis här hemma :) Eller ja, man kan väl betona det där med lite med tanke på att jag trodde det skulle bli mycket mer :/ Gjorde ischoklad på 400 gram choklad och 200 gram kokosfett, men det blev ju inte så mycket. Det blev 40 formar och knappt en liten form tunn brytchoklad (som jag fick lov att göra då jag upptäckte att det bara var 40 formar i paketet jag köpt). Och så skulle jag göra snöbollar/vit tryffel med kokos. Jag hittade ett enkelt recept (med bara 4 ingredienser) på nätet som jag följde till punkt och pricka och smeten stod i kylen i över 3 timmar för att stelna innan man skulle rulla bollar. Men fy fan, smeten var helt kladdig, gick typ inte ens att rulla, och smeten skulle säkert bara räcka för 10-15 bollar! Verkligen ovärt! Både för att jag fick kasta den för kletiga smeten och för att det var så lite... :( 
 
Sen var meningen att vi skulle hinna med att baka pepparkakor också då vi har en deg i kylen plus hinna med att baka kokostoppar som jag bakar varje år inför jul. Men detta hann vi tyvärr inte med idag :( Förhoppningsvis kan vi ta något av det när jag kommer hem från jobbet imorgon eller på onsdag och något av det julaftons förmiddag. Pepparkakorna kan vi dock skippa, men kokostopparna måste vi ha! :)
 
Ska väl inte stressa upp mig för att det inte blev som det var tänkt, men när man har en tanke blir det något av en besvikelse ändå... Men är i alla fall glad över att det blev ischoklad och att Angela blev förtjust i dem  :)
 
 
Lämna kommentar publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter