2½-årsbesök

På förmiddagen idag var det dags för Angelas 2½-årsbesök på BVC. Den här gången skedde besöket med en distriktssköterska. Besöket handlade mest om barnets språkutveckling. Angela fick namnge ett antal föremål och härma deras ljud i de fall föremålen var djur. Samt att ge ett specifikt föremål till en utpekad person, i det här fallet var det en kopp till mig. Dessutom fick Angela placera föremål i och på andra föremål. Detta för att kontrollera att barnet förstår prepositioner. Vidare fick Angela peka ut kroppsdelar på en Lillan-docka, sparka en boll och hoppa. Och så var det naturligtvis vägning och mätning. 13,2 kg och 90,5 cm. Följer fortfarande sin kurva.
 
Angela var dock aningen blyg idag, det brukar hon ju inte vara. Det mesta som kom fram ur hennes annars ganska högljudda och skrattande mun var viskningar, haha. Angela viskade alltså fram det mesta hon skulle namnge. Typiskt, haha. Men men, besöket gick så bra så och Angela fick en tandborste och en ring med en turkos sten, som hon blev så glad över :)
 
Nu ska vi inte tillbaka till BVC förrän Angela är 4 år. Det blir så långt mellan besöken när de ser att barnet utvecklas normalt och inga bekymmer finns. Skönt på ett sätt, lite tråkigt på ett annat. Men men :)
 
 
3 kommentarer publicerat i Livet som mamma, Vardagsliv, tankar och åsikter;
#1 - - Sofia:

Jag kände verkligen på mig att Sverige skulle vinna! När Ryssland hade ledningen med typ 22 poäng så satt Jim och var skitsur. Men jag sa 'det är lugnt Jim, Sveriges bidrag var överlägset och kommer att vinna, vänta bara' och efter det så fick Sverige allt mer och mer poäng och vips så vann dom! Måns är underbar och vilken lycka och glädje han spred ut över alla när han vann! :D

#2 - - Sofia:

Oj råkade kommentera på fel bild haha

#3 - - Sofia:

Det fick vi också göra häromdagen. Vi hade väldig tur för Ellie var inte ett dugg blyg och pratade på som bara den. Nästan lite för mycket pratade hon. Haha :) det var lite skillnad på Angela och Ellie nu, Ellie väger 16,5 kg och är 98 cm lång. Men hon är och har alltid varit lite längre än andra i hennes ålder :)

Svar: Oj, stor tjej :P :) Angela är liten och nätt skulle jag säga, hon har alltid varit en smal flicka :)
MaryCaroline