Närsynt? 😲 👓

Jag har bestämt mig för att äntligen (!) fixa mitt körkort! Därför var jag tidigare idag hos optikern för att göra det syntest som krävs för att få synintyget för tillståndet att få övningsköra. Ja, jag fick mitt intyg. MEN det verkar som att jag tyvärr har lite synfel 😨 Mitt synfält är det inget fel på. Jag ser bra i ögonvrån och så. Men det var lite problem när jag fick läsa bokstäver på avstånd. Jag fick en rad i taget, tror det var fem bokstäver. Och så fick jag med kupad hand hålla för ett ögat i taget och sedan även läsa med båda ögonen samtidigt. Det var inga problem med båda ögonen samtidigt, men med ett öga i taget var det faktiskt suddigare 😨 Sen fick jag även en mätning i en apparat. Det slutgiltiga svaret var att jag på vardera öga har 70% och på båda ögonen 80% och att jag är något närsynt. Jag har faktiskt märkt att jag inte har lika bra syn som jag haft förut. Förut har jag alltid kunnat läsa perfekt både på långt håll och när det gäller minimal text på nära håll. Men nu ser jag tyvärr inte lika bra att läsa på längre håll 😒 Optikern tyckte att jag skulle boka in ett besök till för en grundligare undersökning. Men jag väntar med det eftersom jag inte upplever några större problem med min syn. Jag väntar gärna så länge som möjligt med glasögon också om jag ska vara helt ärlig 👓 👅
 
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Vardagsliv, tankar och åsikter
#1 - - Sofia :

Ojdå.. Men det är snyggt med glasögon tycker jag :)kul att du ska ta körkort, det är lätt värt all tid och alla pengar som går åt. Jag kan göra allting mycket enklare och smidigare nu efter att jag tog körkort :)

Svar: Ja, det kan det vara om man hittar rätt modell :) Men jag slipper gärna så länge jag kan :D Ja, det får ju kosta vad det kostar liksom. Körkort behöver man ju verkligen, speciellt om man tänker på både barn och jobb. Man kan ju göra allt utan att vara beroende av andra som har bil och körkort. Kommer bli superskönt med körkort, jag vill egentligen åka någonstans varje gång jag är ledig :)
marycaroline.blogg.se